A hangyaboly

535-ös kaland

erdo.jpg

leged van már társaid zajos ünnepléséből, amellyel a nemrég lezajlott sikeres háborút és saját hőstetteiket idézték fel újra meg újra, ezért úgy döntesz, jól fog esni egy kis séta a holdfénytől ragyogó környéken. De mivel nem akarsz ismerősökbe botlani, ezért elmormolsz egy teleportálás bűvigét és máris egy gyönyörű vízeséssel és égbe nyúló fákkal borított hegy lábánál találod magadat, ahonnan megnyugodva fedezed fel, hogy lakhelyed tornyainak csak a hegyét látod, de az is elvész a messzeségbe. Na itt biztosan nem fog majd háborgatni senki.
Élvezettel hallgatod a vízesés mormolását, szívod be a késő nyári fák és növények illatát, amikor éles sikoltás hangja hasít a levegőbe. Próbálod összeszedni elkalandozott gondolataidat és beazonosítani a hang irányát.

1. próba: szubtéri érzékelés

boly.jpg

A nehéz és sokszor kegyetlen gyakorlás és tanulás meghozza gyümölcsét, és most fegyveredet készenlétbe helyezve rohansz a kétségbeesett sikoly irányába. A hegyes vidék csalóka levegőjében a hangot közelebbről hallottad, mint az valójában volt. Úgy 20 perc kitartó ügetés után váratlanul egy hatalmas tisztás bukkan eléd, melynek közepén egy óriási hangyaboly magasodott. Persze nem rohansz fejjel a falnak, azaz mielőtt kilépnél a fák közül terepszemlét tartasz, és nem is bánod meg, mert nem messze tőled meglátod az egyik őrt: életed legnagyobb és legrusnyább hangyáját! Mikor ő is észrevesz nincs veszteni valód! Nem riaszthatja a többieket! Egymásnak estek.

2. próba: csata

energia.jpg

Szerencsédre energiáid és varázslataid teljesen feltöltődve álltak rendelkezésedre, ezért ennek a szerencsétlen ízeltlábúnak semmi esélye nem volt veled szemben. Sejted, hogy még több őrszem is lehet megbújva a fák között, de erre most nincs időd, az a síkoly sietésre ösztökél. Megint kénytelen vagy a mágiádhoz nyúlni, ami nyugtalansággal tölt el, mivel nem tudod mi vár rád ennek a földalatti várrendszernek a mélyén, és nem e lesz ott nagyobb szükséged tartalékaidra. De most sürget az idő, ezért félresöpröd kételyeidet és elsuttogod a megfelelő szavakat. Néhány pillanat múlva csak nagyon halvány körvonalaid hullámoznak a levegőben.
Gyorsan a boly bejárata felé rohansz, el a semmit sem sejtő őr mellett, majd ösztöneidre hagyatkozva egyre lejjebb és lejjebb. Épp az egyik nyüzsgő csarnokon vágsz keresztül mikor érzed, hogy a varázslat gyengülni kezd. Összeszeded minden tartalékaidat és megerősíted azt.

3. próba: varázspont

rab.jpg

A kihallgatott beszélgetésekből és elejtett szavakból már sejted merre kell venni utadat. Követni kezdesz egy csapat őrt, akik egy részeg és agresszív társukat próbálják a tömlöcök felé terelni, így még keresgélned sem kell a helyet. Odaérve bekukkantasz a celláknak titulált földbe vájt odúkba és kis keresgélés után megtalálod a síkoly gazdáját is. Bájos teremtmény, bár a kisírt szemek sokat rontanak az összhatáson, összekuporodva hüppög a sarokba bújva. Mikor megszólítod ijedten mered a hang irányába. Ekkor látod, hogy egy fiatal galetkibe botlottál, hordajelvényét nem látod, de az most igazán mindegy, itt biztosan nem fogod hagyni, a hangyák prédájául. Kérdésére, hogy ki beszél, észbe kapsz és megpróbálod elmagyarázni neki a helyzetet miközben a zárral bajlódsz.

4. próba: zárnyitás

csapember.jpg

A zár kinyílik, viszont ez már képességeidnek soknak bizonyul és a láthatatlanság varázsod összeomlik. Megragadod védenced kezét és rohanni kezdtek felfelé, a kijárat felé, bízva a meglepetés erejében. Félútig működik is, de ott már győz a túlerő! Kapsz pár könnyebb sebet, de nem, nem ölnek meg, hanem egy hatalmas csarnokba cipelnek, ahol egy gyökerekből és csontokból épített trónuson egy nagyon öregnek tűnő hangya elé löknek.
- Értékelem hősiességedet, hogy be mertél hatolni szentélyeinkbe és azt hitted még sikerülni is fog. Ezért én is nagylelkű leszek, ha helyesen válaszolsz egy kérdésemre szabadon elmehetsz és viheted ezt a nyivákoló boszorkát is.
Választásod nincs, így hát beleegyezően bólintasz.

5. próba: kvíz

Szerencsére a hangyák tartják a szavukat és te és a lány szabadon távozhattok. Ymorni, mert így hívták, elmondja merre találod otthonát. Hazáig kíséred, ahol a lány apja, egy tehetős kereskedő, boldogan ajándékoz meg jó pár értékes lélekgyémánttal, amiért megmentetted egyetlen gyermekét. Örülsz az ajándéknak, de kicsit ironikusan veszed tudomásul, hogy ez a pihenés is a szokott módon végződött.

Vissza a kalandokhoz

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License