A Kihívas Tornya
kihivastornya.jpg

A Kihívás tornya egy égig érő épület. Minden szintjén szörnyekkel kell a végzeturaknak szembenézniük, minden szinten erősebbekkel. Minden egyes csata után van egy feladat, amit teljesíteni kell ahhoz, hogy feljuthass a következő szintre.

Lehetséges feladatok:
nyerj kihívásban;
támadj SZB-ben;
válts templomkristályt aranydukátra;
idomíts be egy állatot;
vedd át egy küldetés jutalmát;
növelj szakértelmet LE-ért;
ölj meg egy szörnyet a veremben;
győzz portyában;
nyiss ki egy asztrális kincset;
licitálj az aukciós házban aranydukátért;
támadj meg egy epikust;
költs AF pontot;
adj el egy gyűrűt aranydukátért;
támadj meg egy entitást;
vegyél át jutalmat VT-ben;
gyógyíts magadon úgy hogy 100%-ra kerülj;
fogj el egy állatot;
válts energiakoncentrátumot ektoplazmáért;
győzz le egy végzeturat a veremben;
győzz le egy megidézett szörnyet;
vadássz 10-et;
lépj be a térkapuba;
vegyél csatlósfelszerelést;
növelj tulajdonságot LE-ért;
teljesíts egy kalandot;
költs sisakszilánkot a lélekkufárnál való vásárláskor,
teljesíts egy feladatot a végzet templomában

A Kihívás tornya mindössze egyetlen hétig elérhető!

Jutalmak a legyőzött toronyellenfelek számától függően, az esemény végeztével vehetőek át. Minden 5. toronyellenfél legyőzése után jutalom jár, egészen a 110. toronyellenfélig(utána is lehet csatázni, mivel a toronynak nincs korlátja). Továbbá minden egyes toronyellenfél legyőzése esetén, illetve sikeres segítségnyújtás után kapunk 1 kihívás tókent.

A csata

Csaták során szörnyek ellen harcolunk, melyek rendszerint egy vagy két elemmel rendelkeznek. Szörnyek legyőzése után jár TP, de LE-a nem, illetve erőforrást(PP, CSP) NEM igényel az esemény!

elemek.jpg
Fenti sor: tűz, jég, levegő,
alsó sor: föld, fény, sötétség.

A szörnyeknek specialitásuk lesz egy-egy elemmel szemben való sebezhetőség ill. ellenálló képesség (tűz, jég, fény, sötétség stb). Ehhez a meglévő varázslatokhoz és bizonyos felszerelési tárgyakhoz elem típust fogunk rendelni, tehát nem lesz mindegy, hogy milyen felszereléssel szállsz szembe a szörnnyel.

A tűz ellentéte a jég, a földé a levegő, a fényé a sötétség.
Ha a ellentétes elemmel támadsz, dupla, ha azonossal, fele sebzést okozol.
Hasonlóan működik a védekezésnél is. Ha azonos eleművel védekezel, mint ami a szörnynek van, akkor kevesebb sebzés ér, ha ellentétessel, akkor viszont többet sebződsz.
Pl. egy csatára: szörnyünk csak tűz elemmel rendelkezik. Ekkor megfelelő öltözetként válasszunk olyan fegyvert és varázslatot, ami ellentétes(jóval több sebzést okozunk) a szörny elemével, tehát a jeget. Páncélnak és pajzsnak pedig olyan eleműt, ami azonos (jóval kevesebb sebzést szenvedünk el) a szörnyével, esetünkben ez a tűz lesz.
Bizonyos szörnyeknek 2 eleme van, ilyenkor 50% helyett mindkét elem 25-25%-kot jelent.

Leghatékonyabb felszerelés az adott elemmel rendelkező szörny ellen:
Szöny Fegyver/varázslat Pajzs/páncél
tűz jég tűz
jég tűz jég
levegő föld levegő
föld levegő föld
fény sötétség fény
sötétség fény sötétség

Segítségkérés

Újdonság, amit már a szörnyidézésnél akartunk, de végül elvetettünk, a segítségkérés. Segítséget kérhetsz egy csatához egy másik játékostól, ill. segítséget ajánlhatsz a barátodnak. Így a csaták egy részét segítőkkel magad mögött tudhatod, még akkor is, ha nem rendelkezel megfelelő elemi fegyverrel, vagy egyszerűen nem vagy elég erős."

1. Lista alapján szűrve: kiválasztjuk az adott kategóriát attól függően, hogy mekkora szintű játékostól szeretnék a segítséget kérni, majd rákattintunk a "Segítséget kérek" gombra. Ekkor ha van az adott kategóriában segítő karakter a rendszer véletlenszerűen dob egyet.

2. Lebeszélés útján: írunk annak a karakternek, akitől a segítséget várjuk. Ezután az illető ha úgy dönt, hogy segít a "Segítséget nyújtok" mezőbe beírja a karakterünk nevét, majd rányom az "OK" gombra. Innentől kezdve él a segítségnyújtása, melyet az 1. pontban leírtak alapján, szűrés útján vehetünk igénybe. Kiválasztjuk azt a kategóriát, melyben a segítséget nyújtó karakter szerepel és rákattintunk a "Segítséget kérek" gombra, ekkora a rendszer automatikusan a segítő karaktert fogja dobni.

Kiegészítés: Egy nap legfeljebb 3 játékostól kérhetsz segítséget, és 3 játékosnak adhatsz. Ugyanattól a karaktertől csak EGYSZER kaphatsz segítséget!

Változások a második kihívás tornyában

  1. Aki már korábban eljutott legalább az 52. szintig, az nem az 1. szintől indul, hanem ameddig a legutoljára eljutott mínusz 50. szintről. Tehát aki 100. szintig jutott korábban, az rögtön az 50. szintről kezdheti. (a jutalmak megszerzéséhez viszont min. 1 győzelem szükséges!)
  2. Az esemény végi jutalmaknál amit egyszer már megszereztél, azt ismét meg tudod szerezni (akkor is, ha az 1.) pontban ismertetett módon "átugrottad" azt a szintet), csak a jutalom változhat: bizonyos szinteken ugyanazt kapod, de kevesebbet, bizonyos szinteken mást kapsz, és lesznek változatlan jutalmak is (pl. verempálca, templomi pálca maradt). Ezenfelül bővítettük a jutalmak listáját 115-140. szintig is lesznek most már jutalmak.
  3. A medálok kapnak egy kis bónuszt azonfelül, hogy csökkentik a kihívás tornyában a várakozási időt, tehát a tornyon kívül is lesz hasznuk: a kritikus ütés és vastag bőr szakértelmeket növelik. Arról, hogy a medálok hogyan adódnak össze: minden megszerzett medált megtartasz, tehát nem veszted el őket, de csak a legerősebb hatása érvényesül, tehát ha pl. van 2 ezüst és 1 arany medálod, csak az arany fejti ki a hatását. De ha több arany medálod van, akkor az valamivel nagyobb bónuszt fog adni.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License