A Kufárok Csatája
egyeb_kufarok_csataja.jpg

A kufárok csatája során bármelyik hadúr seregéhez csatlakozhatsz, de ha akarod, semleges is maradhatsz a konfliktus során. Ha csatlakozol egy sereghez, akkor viszont a háború végéig már nem szállhatsz ki - viszont bármikor elárulhatod uradat, átállhatsz egy másik csapathoz! Ha részt veszel az eseményben, akkor a portya ablakban a korábbitól eltérő listát fogsz kapni. Azoknak a listáját fogod látni, akik szintén részt vesznek az eseményben, és támadhatsz bárkit, aki nem a te csapatodban van. Ha egy hordatársad a másik oldalhoz tartozik, akár őt is, de szövetségi társat csak 100% fertőzött üthet.

A csata a normál portyázás szabályai szerint zajlik, lehet küldetést teljesíteni, kínzókamrába vinni, azonban nem a játékosnál levő lélekenergia alapján rabolsz, hanem fix mennyiségű LE-t kapsz, amit az ellenfél nem veszít el, az energiahasznosításhoz hasonlóan. Bizonyos hatások viszont (lélekszívás, szkarabeusz, büntető tárgyak) nem működnek, és a normál háborúkba ezek a csaták nem számítanak bele. Aki energiahasznosítással rendelkezik, annak ez a szerzett LE arányosan nő. A támadás egy portyapontba, és egy eseménypontba kerül (eseménypontot a vadászatokért kapsz, onnantól kezdve, hogy beneveztél). A csata során elvesztett ÉP-d egy részét a végén visszagyógyulnod, sebgyógyítás szakértelmedtől függő mértékben! A hordagyűlölet szakértelem nem érvényesül, de a kufárnál vásárolhatsz egy-egy kufár hívei ellen speciális varázstárgyat. Elért győzelmeidet számoljuk, jutalmat ez alapján fogsz kapni. Csak az általad kezdeményezett csaták győzelmei számítanak. Ha átállsz egy másik kufárhoz, győzelmeid nullázódnak!

Az esemény során plusz kristályhorda-tagok fognak megjelenni (a kufárok csatlósai), ezeket csak az esemény portya ablakon keresztül lehet támadni.
A normál portya ablak továbbra is elérhető lesz, ahol a normál portyázás szabályai szerint lehet harcolni azokkal, akik nem vesznek részt az eseményben. Ha egy portya során az egyik harcoló fél nem nevezett be az eseménybe, akkor a portya normál szabályai érvényesülnek.

Az a csapat nyer, melynek tagjai a legtöbb győzelmet elérték JÁTÉKOSOK ellen. A győztes csapat tagjainak elegendő 100-zal kevesebb győzelmet elérni 1-1 jutalomhoz (kivéve a végzet medált, amelyhez 50 győzelem szükséges). A második csapat tagjainak elegendő 50-nel kevesebb győzelmet elérni 1-1 jutalomhoz. A harmadik csapat tagjainak elegendő 25-tel kevesebb győzelmet elérni 1-1 jutalomhoz.

A győztes csapat tagjai közül azok, akik legalább 300 győzelmet elértek (a csapatbónusz nélkül) megkapják a kufár medálját (3% kedvezmény a lélekkufárnál). Ugyanez a medál jár annak a 10 karakternek, aki a 10 legtöbb győzelmet eléri, annak a 10 karakternek, aki az esemény alatt a legtöbb gyógyitalt megissza. Ha valakinek egynél több kufár medálja van, a további medálok vásárláskor nem a LE költségre, hanem a lélekgyémánt költségre adnak 2-2% kedvezményt.

Az esemény 3 hétig tart. A jutalmak közül a következő módon lehet választani:

Legalább 400 győzelem: arany fokozatú díj
Legalább 300 győzelem: ezüst fokozatú díj
Legalább 200 győzelem: bronz fokozatú díj
Legalább 100 győzelem: végzet medál
Ha úgy választasz arany díjat, hogy már van a birtokodban arany díj, akkor platinát kapsz helyette!
Ha úgy választasz arany díjat, hogy az adott tárgynak a platina fokozata is megvan, és legalább 500 (400/450/475) győzelmet elértél, mithril díjat fogsz kapni.

A portyáért kapott LE képlete a kufár csatában korábban ez volt:
LE: ( szint * 39,67 ) * (0,5 + EH * 0,015) (Gyémánt hordás karakterek esetén *1,05)
TP: (2+szint)*0,273

Ezt változtattuk meg erre:
LE: ( szint * 39,67 ) * (0,59 + EH * 0,0135) (Gyémánt hordás karakterek esetén *1,05)
TP: (2+szint)*0,273

Tehát ennek köszönhetően a EH-s karakterek annyival több lélekenergiát kapnak a kufárcsatában, mint amennyivel több lélekenergiát kap az VF-s vadászatra, így kb. azonos LE/TP arány lesz a két játékstílusnál, és megmarad az egyensúly!

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License