Alternatív fejlődés pontok (AFP)

Szeretnénk egy olyan lehetőséget adni a játékosoknak, amely során plusz erőforrás befektetés nélkül további képességekhez jutnának, dönteniük kellene, és így tudnák karakterüket egyénivé tenni. Az univerzális LE helyett most a mostohagyerekként kezelt TP lenne az erőforrás ehhez.

60. szinttől kezdve a játékosok alternatív fejlődés (AF) pontokat gyűjthetnek. Ahányszor a játékos tapasztalati pontot szerez, ennek arányában AF pontokat is kap. Az AF képességek AF pontokból fejleszthetőek.

Fontos: a visszafogott fejlődés szakértelem nemcsak a vadászatért kapott TP-t csökkenti, hanem ezenfelül a vadászatért, térkapuért kapott AF pontokat is tovább csökkenti! Tehát 50-es VFel negyedannyi AF-et kapsz egy vadászatért, mint egy nem VFes. Ez a hatás a kompenzáció képességgel részben kompenzálható.

A játék során lesznek alternatív lehetőségek is AF pontok szerzésére (pl. esemény jutalomként, aukciós házban).

AF = normál TP / (szint*35). Értelemszerűen, ha egy karakternek visszafogott fejlődés szakértelme van, akkor az az AF-et is csökkenti.
Példa: Egy 80. szintű játékos egy vadászatért egyéb módosítók nélkül 57 TP-t kap. Ekkor ő 0.02 AF-et fog kapni vadászatonként.
Ha ugyanez a játékos maxos VF-el vadászik, akkor 28 TP-t kap, így ő 0.005 AF-t fog kapni, maxos kompenzációval pedig 0.009 AF-et.
Az AF-t 3 tizedes pontossággal számítjuk.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License