Bolygó Ura infók a fórumról

Miklós 30. hozzászólása - 2012.10.18. 15:10:05

"Koklerke válasza tökéletes, attól hogy valaki a bolygó ura, és véghezvitt egy mindenki által csodált tettet, még nem válik sebezhetetlenné.

Idézet: NoFear - 2012.10.18. 13:54:58
Az első 2 szintet egy abszolút kezdő játékos is tudja teljesíteni, de a magasabb szintekhez azért kelleni fog némi tapasztalat.

Ez remélem nem azt jelenti, hogy az alacsonyabb szintű karaktereknek teljesíthetetlenek lesznek a magasabb piramis szintek?

De attól tartok, hogy igen.
Az eddigi összes eseményben minden nyeremény megszerezhető volt, szinttől függetlenül, itt sajnos nem így lesz. Ez egy kompromisszum: ezt az eseményt úgy terveztük, hogy a magasabb szintű karaktereknek több feladatot és több kihívást kínáljon. Ha a piramisban csak és kizárólag olyan feladatok lennének, amelyeket egy 3. szintű karakter is meg tud oldani, akkor az egész nagyságrendekkel gyengébb játékélményt kínálna. Azonban a piramis egy alcsonyabb szintű karakter számára is nagyon jó jutalmakat fog adni a szintjéhez képest, és mivel kb. fél évente ismétlődni fog, aki most nem tud eljutni a csúcsig, annak legalább meglesz a cél, hogy mit kell elérni 6 hónap alatt a karakterével.

Egyébként az én becslésem (de ez lehet nagyon pontatlan is): 1-2. szint: bárkinek teljesíthető. 3-5. szint: legalább 25-30. szint kell hozzá. 6-7. szint:min. 45-50. szint szükséges. Ez csak becslés, a feladatok túlnyomó többsége nem szintfüggő (és a szintfüggő feladatok letudhatók dekrétummal), de kér olyan dolgokat, amit csak bizonyos játékidővel tudsz elérni.

A jutalmakról és a feladatokról sajnos nem írhatok, ezek legyenek meglepetések, amikor belépsz a piramisba.

Idézet: Isten Kardja - 2012.10.18. 14:01:29
Jól hangzik, csak egy kérdésem van: szintenként a feladatok mindenkinek ugyanazok lesznek, vagy random generált egy "csomagból" mint a VT-ben? Tehát előfordulhat az, hogy valaki egy brutálkönnyű feladatsort kap, más pedig szenved vele?

Mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja.

Idézet: Quellon - 2012.10.18. 13:37:49
Az irtóztató csomag tartalma a vásárlás előtt látszik?

Persze, nem zsákbamacska

Idézet: Ariel - 2012.10.18. 14:08:52
Mivel ez az event egy verseny a bolygó ura címért, így felmerül bennem az a kérdés, hogy hogyan tudjátok biztosítani az azonos feltételeket a játékosok számára.

Egy 180. szintűnek nem lesz előnye egy 100. szintűhöz képest, de egy 100. szintű ellenében egy 3. szintű nem fog tudni versenyezni. Szerencsére viszont a jutalmazási rendszer a többi esemény tematikáját követi: a jutalom jelentős részét, ami a szintek teljesítéséért jár, minden játékos megkapja, aki a szintet teljesíti, függetlenül attól, hogy a versenyben szerepel. A top15 jutalma pedig nagyságrendileg jóval kisebb lesz, mint a szintjutalmak,ez inkább szimbólikus bónusz lesz, mint pl. a medálok a többi eseményen. De így van, a bolygó ura címet nem egy 15-20. szintű karakter fogja megszerezni, neki erre semmi esélye, viszont ő is megfelelő kihívásokat fog kapni és hasznos jutalmakat az esemény során.
A császári dekrétumok pedig pont arra valók, ha valakinek egy-egy küldetés közel lehetetlen (első és nincs elég portyacélpontja, vagy egyszerűen az adott feladathoz nem elég magas szintű, vagy sajnálja az erőforrást) akkor azt ki tudja váltani vele.

Ahogy Craslorg is írja, direkt "időrabló" feladatok (használj X manakonstrukciót, lépj be X egymás utáni lapon stb) amelyek mindenképpen X nap alatt teljesíthetők, nem igazán vannak, hiszen akkor nem lehetne verseny, mindenki ugyanannyi idő alatt tudná teljesíteni az egészet.

Idézet: Giganticus - 2012.10.18. 14:12:55
Miklós:
Ez tényleg igaz ?
Minden szint teljesítésekor azonnal egy jutalomcsomagot kapsz számos hasznos ajándékkal (őskő is lesz benne!).
Ahogy ezt értelmezem ezek szerint minden szinten kapok min.1 őskövet és még valamit. Hiszen számos hasznos ajándékról van szó !

Pontosan így van, de nem 1 őskövet kapsz szintenként, hanem annál jóval többet.

Idézet: Bumburnyak - 2012.10.18. 14:31:05
A császári kegy Ah-s relikvia ugye ezeknek a dekrétumoknak is csökkenteni fogja az árát?

A császári kegy csak a Végzet templomára működik."

Miklós 131. hozzászólása - 2010.10.24, 21:45:23

"Azzal kapcsolatban, hogy a verseny jelleg miatt az emberek "kényszerítve lennének" a dekrétumok használatára. Pont ezt szerettük volna elkerülni, éppen ezért van az, hogy a jutalmat mindenki megkapja, helyezéstől függetlenül, a szintek végén. A top 15 díja inkább csak névleges a fő jutalmakhoz képest. Maga a verseny rész a dicsőségről szól, épp azért, hogy ne lehessen "pénzért tápot venni". A verseny aspektusra azonban mindenképpen szükség van, azért esemény az esemény. És a dekrétumok is kellenek, mivel biztos, hogy a 56 feladatból lesz pár, ami egy-egy karakternek túl nehéz, emiatt ne akadjon el az egész templommal. A dekrétumok pedig nemcsak őskőért, hanem LE-ért is kiválthatóak. A költség pedig pont azért nő, hogy alaposan meggondolja mindenki, használ-e vagy sem. Lehetett volna dekrétum nélkül is csinálni az eseményt. És biztos vagyok benne, hogy nagyon sok játékosnak keserű szájíze lenne miatta, hogy elakadt a 3., 4. vagy 5. szinten, egyetlen feladat miatt. Ezt nem akarjuk.
Nyilván előfordulhat, hogy csak azért, hogy valaki a leggyorsabb legyen, és megszerezze az 1. helyet, hajlandó a normálisan elvártnál több dekrétumot venni, de nem tartom értelmesnek, hogy valaki erre irigykedjen, vagy azt mondja, hogy "akkor ez az őskőről szólt". Ezzel az erővel ha egy játékkiadó kiad egy dobozt díszdobozban +poszterrel meg figurával akkor arra is irigykedhetsz, aki díszdobozt vett neked meg csak a sima jutott. A játék maga ugyanolyan élvezetes lesz neked is, csak nincs posztered, ami neked amúgy sem jelent semmit, a másiknak meg fontos.
Amin egyébként Kocos írt, hogy a dekrétum használata 8 óra csúszást jelentene automatikusan, teljesen jó ötlet, akkor tényleg nem azon múlna, ki költ több dekrétumot (mondjuk ezt hogyan kéne implementálni? annyi idővel később mehet át a következő szintre?).

Az ultra-implantot mindenkinek mozgalomról. Mondjuk nekem egy tudás könyvét pörgetett a gép, neked ultra-implantot. Akkor ezek után én kérhetek egy ultra-implantot? Ez nem lenne túl igazságos. Az pedig, hogy mindenki tömegével vehessen ultra-implantokat, szintén nem jó ötlet, megint csak sokakat frusztrálna és az összes állatfelszerelés is elvesztené az értelmét. Talán hiba volt, hogy engedtük, egy embernek több ultra-implantja legyen. Ha ez arról szólna, hogy 1 db lehet, amit előbb-utóbb úgyis kipörgetsz, akkor kisebb gond lenne ebből. Lehet azt kéne tenni, hogy akinek 1-nél több van, annak adni helyettük automatikusan másik ultra-ritka nyereményt, és 1-ben korlátozni az ultra-implantokat. De a VU talis aukcióra mindenesetre betesszük mindenképp."

Miklós hozzászólása - 2012.11.23. 13:52:21

Az eredeti terv is az volt, hogy a csomag az esemény végéig megvásárolható, ezek szerint ezt elírtam korábban, elnézést.

A bolygó ura esemény során nem az nyer, akinek több csp-je vagy pp-je van, mint másoknak. Egyszerűen, bizonyos számú csp-re vagy pp-re van szükség. Aki akarta, felspejzolta, nekik erre csp-re pp-re nincs is szükségük, a 800/300 + amit közben regenerálsz több, mint elég lesz. Azt viszont nem akartuk, hogy aki rendesen játszik, nem ment passzív módba 2 hétre, az valamelyik feladatot azért ne tudja teljesíteni, mert nincs elég csp-je vagy pp-je. Ezenkívül van még egy ok, amiért elég szerencsétlen lenne, ha ez a csomag az esemény alatt már nem lenne elérhető.

A lényeg, hogy aki 28 csomagot vesz, az nem jut előnyhöz az esemény során ahhoz képest, aki csak 7-et vesz

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 09:42:22

Én úgy gondolom hogy a végső toplistában a többség (vagy mindenki) az összes feladatot teljesíteni fogja. Itt a sorrendet az fogja meghatározni, hogy az UTOLSÓ feladatot mikor csinálták meg, és mennyi dekrétumot használtak (ugye beraktuk, hogy a 3 fölött használt dekrétum mindegyike 8 órával növeli ezt a végső időt). Szóval szerintem teljesen mindegy, hogy vki 10-kor v 12-kor vagy 16 órakor áll neki, ezen nem fog múlni, az egészet úgysem lehet 1 vagy 2 nap alatt teljesíteni (remélem nem cáfoltok meg )

Ja igen, és előre elnézést kérünk, de szerintem induláskor elkerülhetetlen, hogy lassabb lesz a szerver, mindenki ott akar lenni induláskor.

És akkor indul a visszaszámlálás… még 18 perc…

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 09:56:55

Igen, természetesen lesz egy toplista, külön fülön.

Még egy megjegyzés: lesz a piramisban egy küldetés, amiben ősdrágakövet kell elhasználni. Most jöttünk rá, hogy ez nehézséget okozhat, mivel az ősdrágaköveket vadászatnál automatikusan elhasználod. Ezért még a mai nap során berakunk a beállítások alá egy lehetőséget, hogy ki/bekapcsolhasd, hogy használsz-e ősdrágakövet vagy sem. Ez amúgy is hasznos, hiszen fel lehet őket spejzolni akkorra, amikor kellenek.
A beállítás alapértelmezése az lesz, hogy nem használsz el ősdrágakövet, tehát amíg nem készül ez el (a mai napon meglesz) addig is mehettek nyugodtan vadászni, az ősdrágakövek nem fognak elhasználódni.

Még 4 perc…

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 11:00:15

Az eddigi összes eseményben minden nyeremény megszerezhető volt, szinttől függetlenül, itt sajnos nem így lesz. Ez egy kompromisszum: ezt az eseményt úgy terveztük, hogy a magasabb szintű karaktereknek több feladatot és több kihívást kínáljon. Ha a piramisban csak és kizárólag olyan feladatok lennének, amelyeket egy 3. szintű karakter is meg tud oldani, akkor az egész nagyságrendekkel gyengébb játékélményt kínálna. Azonban a piramis egy alcsonyabb szintű karakter számára is nagyon jó jutalmakat fog adni a szintjéhez képest, és mivel kb. fél évente ismétlődni fog, aki most nem tud eljutni a csúcsig, annak legalább meglesz a cél, hogy mit kell elérni 6 hónap alatt a karakterével.

Az irtózat nyakéke egy nyaklánc, elég tápos statokkal, a szintedtől függ, hogy melyiket kapod.
A detektorok relikviák, lehetővé teszik, hogy vadászat során szubplazmát, ill. portyázás során ősdrágakövet találj.
Az Irtóztató Maszk szintén relikvia, harci statokat növel. Fél évig működik, utána átváltozik medállá, továbbra is adja azokat a statokat, csak nagyságrenddel szerényebb mértékben.

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 11:18:54

Beraktunk egy külön sárga kiírást a piramis alá, hogy alulról kell kezdeni mert úgy látszik sokaknak nem volt ez egyértelmű, meg hogy van egy Leírás amit érdemes elolvasni.

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 12:59:48

A 3 dekrétumos limit 1 szintre vonatkozik.

Akinek vadászattal volt ilyen problémája, kérjen írjon nekünk. Elvileg előfordulhatott ez, ha vadászat közben rádportyáztak. Baraty javította a problémát. És igen az állatelfogás is számít vadászatnak.

A maszk egy relikvia, tehát nem kell felvenni más tárgy helyére, tárgylistából adja a bónuszokat.

Miklós hozzászólása - 2012.11.29. 21:11:42

Lanmaffia: a szubplazma detektor már működik most is, tudsz vele szubplazmát találni, ha megszerzed, csak még támadni nem tudsz más játékost a szubplazma felhasználásával.

Craslorg: a 80. szintű állatot nem lehet visszaállítani, különben a küldetés annyi is lehetne hogy költs 10 őskövet és vmennyi LE-t. Ez épp erről szól, hogy legyen tétje a dolognak. Megéri-e neked ledarálni az egyik kedvencedet a jutalmakért… Egyébként ha utánaszámolsz, ezt a küldetést még össze is lehet hozni úgy, hogy a kedvenced ne sérüljön, ha van egy elfekvő, tartalék dögöd ami legalább 40-es szintű, és egy jó adag templomkristályod. Nyomatod az állatot ezerrel, viszed minden harcba, és 60. szint környékén rátolsz 200 templomkristályból minden állatodra +20 szintet. De tény, hogy ez a feladat a köv. Bolygó Ura eseménynél már könnyebb lesz.

Rolikam: igen, így van, ahogy írod, 3 fölött minden dekrétum 8 órával növeli az időt a végső elszámolásnál.

Miklós hozzászólása - 2012.11.30. 08:37:42

Gratulálok az elsőként befutóknak! Nem hittem volna, hogy lesz, aki ilyen gyorsan végez. Az Irtózat Maszk szerintem még nincs is teljesen készen, de Baraty a mai napon megcsinálja. Remélem a hétvégén ki tudjátok magatokat aludni Azért ne felejtsétek el, a győzelem még nem garantált, aki néhány napon belül szintén teljesíti a piramist és kevesebb dekrétumot használ, megelőzhet.

A szintenként használható dekrétumok száma azért lett 3-ra megemelve, hogy egy alacsonyabb szintű karakternek is lehessen legalább elméleti esélye, hogy magasabbra jusson. Lehet, hogy a következő piramisnál legalább a felső két szinten ezt lejjebb kellene venni.

A toplista díjak pont azért ilyenek, amilyenek, mert a toplista elsősorban a dicsőségről szól, magát a tápot mindenki megszerezheti időtől függetlenül, ez így volt és lesz minden eseményünkben. Ez pont azért van így, Klarinet, hogy a dolog ne a dekrétumokról szóljon.

Syabo: az irtózat nyakék szintje (és így erőssége is) a te szintedtől függ!

Miklós hozzászólása - 2012.11.30. 12:46:22

Kocos: a feladatokon szinte biztos, hogy változtatni fogunk valamennyit legközelebb. A hétvégi indulással az a gond, hogyha valami gond van, én egyedül nem feltétlenül tudom megoldani.

Dr_Faktor: a nyakláncot viselni kell ahhoz, hogy működjön, és nem erősödik.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License