Csatlós Aréna

Elérkezett az idő, hogy csatlósaidat harcba vidd! Először is, válaszd ki, melyik az a 3 csatlós, amelyik a csapatodat fogja alkotni. Ezt a 3 csatlóst ruházd fel a „harc” képességgel barna mytokronitok segítségével. Ha ezt megtetted, attól kezdve ezeket a csatlósokat ki tudod jelölni harcolónak. Egy harcoló csatlósod ettől fogva mindig kell, hogy legyen!

Csatlós tulajdonságok

diranium.jpg

A csatlósok eredményét a harcban 2 dolog befolyásolja: a tulajdonságaik, és a felszerelésük. A tulajdonságaikat a tulajdonságpanelen növelheted. A növeléshez diránium kell. Dirániumot a csatlós csatákban szerezhetsz. A csatlósaid 20-as tulajdonságokkal indulnak, és egy tulajdonságuk se lehet magasabb, mint a "harc" képességük. Tehát a barna mytokronitok segítségével a csatlós harc képességét minimum 21-re kell növelned ahhoz, hogy legalább egyet tudj növelni a tulajdonságain!

A tulajdonságok szerepe hasonló, mint a végzetúrak harcában. A támadás a fizikai harc találati esélyét növeli, a védekezés csökkenti. Az IQ a varázslat támadás találati esélyét növeli, a mágia csökkenti. (Tehát ez itt másképp működik, a mágia nem max. VP-t növel, hanem ettől függ, hogy az ellenfél varázslat támadását sikerül-e részben kivédeni!) Az erő a fizikai sebzést, a taumaturgia a mágikus sebzést növeli. A szerencse a normál harchoz hasonlóan, a fizikai és varázslat támadások minimális és maximális esélyét befolyásolja. Tehát ha a szembenálló felek támadása-védekezése, ill. IQ-ja-mágiája közel hasonló, akkor nincs jelentősége, csak akkor, ha valakinek az egyik sokkal nagyobb, és szinte mindig, vagy szinte sosem találna. Ezenkívül itt a szerencsétől függ a kezdeményezés sorrendje is. Az egészségtől függ a csatlós életpontja.
A csatlós életpontja: 10+(((egészség-20)*0.2))*harci szint)

Csatlós felszerelés

csfv6b.jpg

A felszereléseket a csatlós kufárnál veheted meg. A vásárláshoz először a kheszon törmelékeket kell fókuszokra váltanod. Arany fókuszt őskőért is lehet venni, nemcsak kheszon törmelékért. Az, hogy milyen fókuszokat veszel, egy fontos döntés, alaposan fontold meg, mert a fókuszokat később nem tudod visszaváltani!

A tárgyakat fókuszokért veszed. Az arany fókuszokért tudod a legjobb tárgyakat venni. Az elavult tárgyakat később elhadhatod, és visszakapsz eggyel kevesebb fókuszt, mint amennyiért vetted. Ezeket felhasználhatod a következő, több fókuszba kerülő tárgy megvásárlásakor. Például, amikor a 9. szintű izzó szablyát eladod, visszakapsz 2 arany lélekfókuszt, és csak kettőt kell hozzáraknod, hogy a 13. szintű izzó lándzsát meg tudd venni. Ha viszont előtte a bronz lélekfókuszokért vetted a halvány fegyvereket, akkor 4 arany lélekfókuszra lesz szükséged, hogy az új tárgyat megvehesd.

A csata menete

csvar6c.jpg

A csatlósok a baloldali menüben található Csatlós portya gombbal harcolhatnak. Bárkit kiválaszthatsz ellenfélnek, a karakter szintjétől függetlenül.

A csatlósok minden harci körben egy véletlenszerű ellenfelet támadnak, az első körben varázslattal (ha van nekik), a 2-4. körben fegyverrel. A csatát az nyeri, aki több csatlóst tud a padlóra küldeni. Ha az elesett csatlósok száma azonos, akkor a több sebzést okozó nyer. A csata után mindig minden csatlós max. ÉP-re gyógyul, az is, aki a csatában elájult.

Jutalmat mindig csak a harcot kezdeményező kap. A győzelemért LE-t és TP-t jár, és diránium, amiből a csatlósok tulajdonságait fejlesztheted. Emellett előfordulhat, hogy kapsz még valamilyen apró tárgyat is. Valamennyi jutalom vereségnél is jár! A kapott diránium mennyisége attól függ, mennyire erős volt hozzád képest az ellenfél.

A csatlós csata 1 portyapontba kerül. Egy csatlós egy nap legfeljebb 10 csatában vehet részt. Egy játékos is alapban csak 10 csatlós csatát indíthat, ha azonban az előző napokban nem indítottál csatlós csatát, akkor minden passzív napért ez 2-vel nő, maximum 30-ig. Tehát ilyenkor további csatlósokat vihetsz az extra támadási lehetőségekből. Ugyanazt a játékost 1 nap csak egyszer támadhatod meg.

Kapcsolódó AF képességek:

Csatlós bónuszok

A harcolni kijelölt csatlósaid áttételesen növelik a csatlós bónuszodat, vagyis azt az értéket, ami a te tulajdonságaidat növeli! A csatlósok 20 fölötti tulajdonságai számítanak. Ezek összegét elosztjuk 16-tal, és ennyi pluszt fogsz kapni minden tulajdonságra. Pl. ha van 3 harcolni kijelölt csatlósod, és mindegyiknek minden tulajdonsága 22, akkor összesen +3-at kapsz minden tulajdonságodra. A csatlós csapatod harci erejét a harcoló csatlósok tulajdonságösszege határozza meg. Ez alapján történik a rangsorolás a toplistán, és ezek aránya alapján számítjuk a harcért kapott dirániumot.

Harcoló csatlósok számát növelő relikviák

gyemantcsatloscsatako.jpg

Gyémánt csatlós csatakő
Típus: relikvia
Szint: 65
Eggyel több csatlóst vihetsz harcba.
Megszerezhető: relikviák menüpont alatt HKK paklikban található kódért vagy 100 őskőért.

zafircsatloscsatako.jpg

Zafír csatlós csatakő
Típus: relikvia
Szint: 65
Eggyel több csatlóst vihetsz harcba.
Megszerezhető: Szerencsekerék ultra ritka jutalomként, illetve Aukciós házból.

rubincsatloscsatako.jpg

Rubin csatlós csatakő
Típus: relikvia
Szint: 65
Eggyel több csatlóst vihetsz harcba.
Megszerezhető: A Végzet Gigantikus Temploma teljesítésével(fő jutalom átvétele).

Csatlós viadal

csatlosviadal.jpg

A csatlós bajnokság havonta kétszer kerül megrendezésre. Akkor tudsz benevezni, ha van legalább egy harcolni tudó csatlósod. A nevezéskori állapot lementésre kerül, ez az az állapot, amelyben a csatlósaid a bajnokságon nevezni fognak! A bajnokságban induláskor csak egy kategória van, de egy kategóriában legfeljebb 3 medált lehet szerezni, és ha legalább 6 játékosnak van már 3 medálja, ők egy 2. kategóriában, külön fognak indulni. Ha legalább 6 játékosnak van már 6 medálja, ők egy 3. kategóriában indulnak, stb. Ha több kategória közül az egyikben (kivéve a legmagasabb) nincs elég induló, akkor azok a következőben indulnak.

Megjegyzés: minden 10. nevező után további +1 csatlós bajnoki medál csatlosbajnoki_medal.gif kerül kiosztásra, de összesen maximum 5.

Csatlós bajnokság időpontjai: minden hónap 9.-én és 23.-án 10:00-kor.

Diránium + kheszon jutalom:

Helyezés Diránium Kheszon
1. 200 2000
2. 150 1800
3. 120 1500
4-10. 100 1200
11-20. 50 1000
21.+ 20 500
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License