Egy forró kaland

903-as kaland

tuzlord.jpg

Szokásos vadászterületeden kutatsz lélekenergia után. Mikor egy kisebb domb tetejére érsz, furcsa jelenséget tapasztalsz. A domb túloldalán élénk lila színű villámok között hangos recsegéssel és sistergéssel egy térkapu örvénylik. Hasonlít a szövetséged kapujára, de ez nem olyan szabályozott és stabil. Valószínűleg az utóbbi napok vortexviharai nyitották. De valami történik! Az örvénylés gyorsul, a sistergés egyre hangosabb, valami mozog a térkapunál. Egy tűzlord lép ki az örvényből. Ránézésre nem tűnik erősnek, a meglepetés erejét kihasználva nekitámadsz.

1. próba: csata

terkapu.jpg

A csata nem fárasztott le túlzottan. Most, hogy közelebb értél, megvizsgálod a térkaput. Találkoztál már te is hasonlóval, de ez más. Sok történetet hallottál az ilyen képződményekről, ezeknek a nagy része kitaláció vagy hencegés volt. Most hajt a kíváncsiság, tudni akarod, mi van a túloldalon. Óvatosan megpróbálsz átlépni, de nem érzel szilárd talajt a lábad alatt. Hirtelen az örvény beránt, és zuhanni kezdesz. Egy lávafolyamban landolsz, küzdened kell az életedért.

2. próba: mászás

vorosto.jpg

Minden tapasztalatodat összeszedve sikerül kimásznod a lassan hömpölygő áradatból. Felkapaszkodsz egy meredekebb sziklaképződmény oldalára. Most van időd kicsit jobban szétnézni. Ez térkapu egy másik létsíkra hozott. Itt mindenhol lávafolyamok szabdalják a tájat, egy ilyenben sikerült landolnod. Hatalmas szerencséd volt, hogy az már kezdett kihűlni, és már lelassult. Sokkal rosszabbul is végződhetett volna az érkezés. Így is elég sok sérülést szereztél, így nem tudsz továbbmenni. Összeszeded mágikus energiáidat, és a regenerálódásra fókuszálsz.

3. próba: mágikus regeneráció

villamszem.jpg

Érzed, ahogyan összeperzselődött bőröd és izmaid kezdik visszanyerni eredeti állapotukat. Most, hogy végre megfelelő állapotba kerültél, eszedbe jutnak a hallott történetek az ehhez hasonló idegen létsíkokról. Állítólag különleges kincseket és tárgyakat lehet találni, amiket a lélekkufárok többsége sem ismer. Megpróbálod érzékelni azokat az energiákat, amiket ezek a relikviák bocsátanak ki.

4. próba: szubtéri érzékelés

kiegett.jpg

Meg is érzed, amit kerestél. A sziklás kupac tetejénél érzel valamilyen sugárzó energiát. Ismerős ez az érzés, már találkoztál vele. Óvatosan odamész ahhoz a helyhez, ahol a legerősebb az energia- kibocsátás. Egy hatalmas szikla álja utadat. Nem lesz egyszerű megmozdítani, de meg kell próbálnod.

5. próba: erő

eroproba.jpg

Nekiveselkedsz, és a harcok alatt megedzett izmaidnak nem volt megoldhatatlan a feladat. A szikla alá nyúlva egy marék lélekgyémántot tapintasz meg. Gondosan összeszeded őket, még hasznodra fognak válni.
Most pillantasz meg két szörnyet, amint közelednek feléd. Szerencsére ezen a kopár területen már messziről kiszúrtad őket. A két élőlény közül az egyik kisebb, fürgébb, ő már rohamosan közelít feléd. Tudod jól, hogy két ilyen erős lénnyel egyszerre nehéz lenne szembeszállnod. Összpontosítasz, a manád a kezed felé áramlik, és apró kisülések jönnek létre a kezed körül. Megszűnik a világ körülötted, csak te és a célpont léteztek most számodra. Szabadjára engeded a felhalmozódott energiát.

6. próba: IQ

magus.jpg

A fürge lény próbál félrevetődni, de esélye sincs a te harci tapasztalatod ellen. Pontosan telibe találod, hátraesik, majd néhány méter csúszás után megáll. A másik lény egy testesebb, nagyobb testű élőlény. Teljesen más taktikát kell bevetned. Most nem a találat a kérdéses, hiszen ekkora felületet könnyedén eltalálsz. De vajon elég erős lesz a varázslatod? Hamarosan ki fog derülni. Ismét összpontosítasz, és varázslatod már hasítja is a levegőt.

7. próba: kritikus varázslat

kez.jpg

Az elszabadított energia sisteregve csapódik a hatalmas monstrumba, ami ezután térdre esik, majd fejjel előre a talajra zuhan. Örülsz, hogy sikerült mindkét lényt kivégezned, de most már ideje menni. Egyre jobban fojtogat a forróság, muszáj visszatérned a saját világodba. Nincs szerencséd az iderepítő térkapuval. A talajtól igen magasan van, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy kiugró szikladarab viszonylag közel van hozzá. Felsétálsz a párkányra, felméred a távolságot. Egy kisebb nekifutással sikerülni fog az ugrás. Hátrálsz néhány lépésnyit, majd összeszeded az erődet, és elrugaszkodsz. Az örvény beszippant, és egy bukfenccel érkezel vissza az ismerős tájra. Jó tapasztalat volt ez számodra, és nem akarod, hogy bárkinek baja essen, ezért be akarod zárni a dimenziókaput. Ehhez ismét a mágiához kell folyamodnod.

8. próba: varázspont

A kezedből előtörő varázsfonalak elkezdik összehúzni a dimenziók közötti átjárót. Végül teljesen bezárul. Most már megnyugodhatsz, ezen nem jön át semmi szörnyűség. Végül jól zárult ez a kis kitérő, de legközelebb sokkal óvatosabbnak kell lenned.

Vissza a kalandokhoz

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License