Hordák Harca
egyeb_hordahaboruk.jpg


A hordák harcában egy 6x6-os térkép feletti uralomért küzdenek a játékosok. Bármely mezőn megtámadhatod az ott lévő (nemjátékos) hordatagokat. Nap végén összesítjük, hogy egy-egy horda győzelmeinek hány százaléka esik az adott mezőre és 1 pont jár azokért a mezőkért, amelyeken az adott hordának éppen a legmagasabb győzelem százaléka. A Hordák Harcában az a horda nyer, amelyik a legtöbb pontot szerzi az event 21 napja során.

Bármelyik mezőn támadhatsz, hogy növeld a hordád győzelmem százalékát. A győzelem százalékokat úgy számolják, hogy vesszik az adott hordának a győzelmeit az esemény kezdete óta adott mezőn, és elosztják az összes győzelmével amit az eseményben szerzett. Pl. ha egy horda 200 győzelmet ért el és ebből 20-at az első mezőn, akkor az első mezőn a győzelem százaléka 10% lesz. Ha egy másik horda 50 győzelemből 10-et ért el ugyanazon a mezőn, neki 20%-a lesz, így ő kapja a pontot. Így egy kisebb taglétszámú horda is egyenlő esélyekkel indul.

A támadás 1 portyapontba és 1 eseménypontba kerül (vadászatkor lehet eseménypontot kapni), de ha egy nap 65-nél többet akarsz támadni, akkor az 65.-től kezdve már 2 portyapont egy támadás. A csata a normál portyázás szabályai szerint zajlik, lehet küldetést teljesíteni (A két fajta kritikus és a kábítós küldetések is!).

A portyáért kapott LE és TP képlete a kufár csatában megszokott képlet alapján (Lélekszívás itt sem működik!):
LE: ( szint * 39,67 ) * (0,59 + EH * 0,0135) (Gyémánt hordás karakterek esetén *1,05)
TP: (2+szint)*0,273

Nyertes csatáid során tárgy jutalmakat találsz. (Térképkeresés szakértelemmel minden 5., anélkül minden 7. csata után fixen sorrendben kapod a templomkristály / kiégett őskő / aranydukát / horda trófea kincsek egyikét.)

A horda trófea a templomkristályhoz hasonlóan beváltható a következő tárgyakra:

 • 25 dbért Relikviakupon (1 kuponért kaphatsz egy bronz relikviát, kettőért a bronz ezüstté változik, háromért az ezüst arannyá, stb.)
 • 80 dbért Vitalizátor relikvia (Az ősköves gyógyitalok dupla ÉP-t gyógyítanak, egészséged 10%-kal több max. ÉP-t ad.)
 • 80 dbért Kalandkódex relikvia (Eggyel több kalandod lehet, a kalandok 10%-kkal több lélekgyémántot adnak.)

Az event alatt napi max 2 alkalommal kapható a lélekkufárnál 10 őskőért Háborús csomag, mely tartalma: 1 kisebb portyázás itala, 1 vadászat itala, 1 kisebb vadászzsákmány, 1 a szintednek megfelelő ősköves gyógyital (Nem turbózza automatikusan a kereskedelmet hozzá!), 4 horda trófea

Az esemény végén a kapott jutalom a hordád helyezésétől, és az elért győzelmeid számától függ. A medálokat a következő hordaháborúig viselheted!

Helyezés/Győzelem 50 100 200 300 500 700 1100
1. bronz ezüst arany platina gyémánt gyémánt gyémánt
2. - bronz ezüst arany platina gyémánt gyémánt
3. - - bronz ezüst arany platina gyémánt
4. - - - bronz ezüst arany platina

bronz hordamedál (+1 minden tulajdonságra)
ezüst hordamedál (+2 minden tulajdonságra)
arany hordamedál (+3 minden tulajdonságra)
platina hordamedál (+5 minden tulajdonságra)
gyémánt hordamedál (+8 minden tulajdonságra)

Legtöbb győzelem és Legtöbb megivott gyógyital toplistán is lehet versenyezni egymással az event során, ahol az első 10 helyezett az esemény végén a medálokkal együtt kap +15 horda trófeát, ezenfelül az első helyezett mindenképp gyémánt medált kap, a hordájának helyezésétől függetlenül.

További tudnivalók:

 • A térképkeresés szakértelmed legalább a szinted harmada (lefele kerekítve), a csaták végén gyógyulsz, és nagyobb eséllyel találsz kincset.
 • Az esemény alatt NEM LEHET hordát váltani!
 • A csata felületen felugró ablakban jelzi a program, ha megtelt a tárolható kalandok listája, vagy elkészültél az aktuális küldetéseddel.
 • Vesztes csata esetén is elköltöd minden esetben az 1 eseménypontot a csatáért.
 • A Vitalizátor relikvia hatása összeszorzódik a Gyógyital mesterség AF szakértelem hatásával.
 • 15PP és 30PP-s portya beállítás mellett is azonos szintű ellenfeleket kapsz. Különbség köztük annyi, hogy a 30PP-s ellenfelek nem a 92-96%-át, hanem a 95-99%-át másolják az erősségednek és a 15PP-snek 1 állata van, a 30PPsnek lehet több is.
 • A hordagyűlölet szakértelmeknek nincs jelentősége.
 • A napi 65 PP-s limitbe a vesztes csaták nem számítanak bele.
 • Az ellenfelek minden csatába vitt relikviádat, szakértelmedet, állatodat lemásolják!
 • Az ellenfelek másodlagos támadás és varázslat szakértelme nullázva van másolás után.
 • Az ellenfelek kivégzés szakértelme maximálisan 400 lehet másolás után.
 • A támadás és őrjöngés ital működik az ellenfelek ellen.
 • Vadászat közben is lehet event csatázni.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License