Kalandok
kaland.jpg

Vadászataid és portyázásaid során néha érdekes és izgalmas kalandokat találhatsz. Erre az alapesély 5%, amit a kalandgömb relikvia 6%-ra növelhet. Ha egy ilyen kalandot találsz, a kaland helyszínére később visszatérhetsz, és megpróbálkozhatsz vele. Ehhez a kalandok menüből ki kell választanod a kaland nevét (ha van ilyen). A kaland végrehajtása során különböző feladatokat fogsz kapni. Ha a kalandot sikeresen végrehajtod, jutalmul lélekgyémántokat kapsz, amelyekért a lélekkufárnál egyedi tárgyakat vásárolhatsz! Ha a kalanddal kudarcot vallasz, csak a következő nap próbálkozhatsz vele ismét. A próbák során vesszük az adott tulajdonságod v szakértelmed, hozzáadunk egy szinttől függő véletlenszámot, és ha eléri a küszöböt, a próba sikeres. A siker esélyét kristálypontok segítségével növelheted. Te döntöd el, hogy egy próba során maximum mennyi kristálypontot használsz fel. Kristálypontokat ismételhető küldetésekért, kihívással, vagy a lélekkufárnál kapható kristályitalok felhasználásával szerezhetsz.
Egyszerre max. 10 kalandod lehet, ha már 10 aktív kalandod van, nem találsz többet. Gyorsítással lehetőség nyílt arra, hogy akkor, hogy már 10 kalandot találtál, a vadászat automatikusan leálljon.
Ha van kristálypontod, saját magad is írhatsz kalandot a többi játékos számára! Ehhez a kalandtervezés gombra kattints.
Kaland teljesítése után lehetőséged nyílik rá, hogy pontozd 1-10-ig attól függően, mennyire tetszett a történet.
A toplistára felkerült a teljesített kalandok az eredményekhez.
A kalandok oldalon található egy "Általad írt kalandok" gomb. Itt megnézheted, milyen kalandokat írtál, mi a státuszuk, és a játékosoktól milyen átlagpontszámot kaptál rájuk (a visszautasított kalandok nem szerepelnek itt).

Jutalom

Ha a kalandot sikeresen végrehajtod, jutalmul lélekgyémántokat kapsz. A lélekgyémántok száma a kalandot alkotó próbák számától, és a karakter szintjétől függ: próbaszám * szint/4. Azaz egy 40. szintű karakter minden sikeresen teljesített próba után 10 Lélekgyémántot kap.

Próbák

  • A 2009.11.03 után írt kalandok legalább 3 próbából állnak. Lásd kalandlista.
  • A gyógy- és varázsitalok használatánál a lehető legalacsonyabb szintűt használod, és azt, amelyiket beállítod (lélekenergiások/őskövesek/vegyes)! A próba során legalább szint-49. szintű ital kell. Tehát 50. szintig elég az 1. szintű ital, 51. szinttől már a 10-es szintű LE-ért kapható ital kell, vagy bármelyik ősköves, és így tovább.
  • Amennyiben egy kaland során a karakter sikeresen teljesít a következő típusú próbákból egyet, azonban a kalandot nem sikerül végigcsinálnia, a következő próbálkozásnál ezek a próbák teljesítettnek minősülnek és nem kell/lehet még egyszer végigcsinálnia őket. Ilyen próbák a csaták, a tárgyhasználatok és a lélekenergia költés.
  • Egy próbánál a célszámot egy számolt vagy átlagolt, szintből adódó küszöb, valamint egy hozzáadott RND(karakter szintje/3) összeg adja. A sikeresség a célszámmal szembe állított karakter által adott érték valamint a szintén RND(karakter szintje/3) érték összegének viszonyából adódik. Amennyiben legalább hárman vannak egy szinten, úgy azon karakterek értékeinek átlagából számolódik a próbák küszöbszintje (Hajnalban és kora délután, azaz naponta kétszer), egyéb esetben egy számolt küszöb értéknek kell megfelelni. A mászás, csapdaészlelés és zárnyitás nem a karakterek szakértelemátlagából, hanem egyszerűen a szinted átlagából számolódik. A program elvárja, hogy ezeket a szakértelmeket fejleszd, különben a kalandokkal problémáid lesznek. A kalandok bevezetésekor a javasolt érték (szint-40)/2 volt, jelenleg a javasolt érték ezekre a szakikra szint-40.
  • A következő szakértelmeidet teheti egy kaland próbára: elementáris fúzió, csapdakészítés, intelligens kedvenc, tanulás, mászás, csapdaészlelés, zárnyitás, sebgyógyítás, meggyőzőkészség, másodlagos támadás, felejtés, kereskedelem, transzcendentális projekció, szubtéri érzékelés, vastag bőr, másodlagos varázslat, kivégzés, lopás, irányított vadászat, építés, vezetőkészség, mágikus regeneráció, stb.

Epikus kalandok (kiegészítendő)

100. szinttől kezdve minden kalandnál van 10%, hogy a kaland epikus lesz, illetve 7 kalandtérképért cserébe bármikor kérhetsz ki epikus kalandot. A próbák és csaták nehezebbek, viszont a kaland végén extra jutalmak járnak: templomkristály, 2 gyakori szerencsekerék jutalom, +ha prémium tag vagy, vagy 1 relikviaforgács, vagy egy ritka vagy gyakori szerencsekerék jutalom.

Források

Eddig megismert Kalandok

Miklós hozzászólása 2009.11.03
Miklós hozzászólása 2009.12.05
Miklós hozzászólása 2009.09.30
Miklós hozzászólása 2013.08.14

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License