Láthatatlanság

Ha úgy érzed, nem tudsz fejlődni, mert folyamatosan támadnak, átmenetileg megoldást jelenthet a láthatatlanság! Ha láthatatlanná válsz, jelentős bónuszt kapsz minden tulajdonságodra! Ez +$10+szinted/10$, de ha magasabb szintű játékos támad, akkor $(10+szinted/10) + szintkulonbseg x 4$! Tehát pl. egy hárommal magasabb szintű játékossal szemben +22+(szinted/10)-t kapsz minden tulajdonságra. Ráadásul, a közelharci és varázslat sebzésed is megnő $20+(szint/5)$ %-kal, ami kompenzálhatja az ellenfél jobb fegyverét, erősebb varázslatát. Ez azt jelenti, hogy ugyan fognak tudni támadni, de óriási lesz az előnyöd, tehát a támadó jó eséllyel pórul jár. Persze azért láthatatlanul se hanyagold el a tulajdonságaid és felszerelésed fejlesztését, mert a láthatatlanság nem jelent teljes sebezhetetlenséget. Amíg láthatatlan vagy, tudsz vadászni, de nem tudsz portyázni, és a vadászat során is jóval kevesebb TP-t és lélekenergiát kapsz. Ezen kívül nem lehet térkapuzni, entitást és epikust ütni sem. Tehát a láthatatlanság biztonságosabb, de lassabb fejlődést garantál.

Ha láthatatlanná válsz, legalább 24 óráig az is maradsz, csak utána tudod megszüntetni. És csak akkor válhatsz láthatatlanná, ha legalább 12 órája nem támadtál senkit portyázással, illetve senkit sem hívtál ki. A Rejtőköpeny relikviával a láthatatlanság aktiválási és használati ideje is 6 órára csökken.

Láthatatlan vadászat

A kapott TP és lélekenergia a láthatatlanság alatt fele a szokásosnak, azonban a kerekítés miatt kicsit több az eredetileg páratlan TP-s vadászatoknál. Kvízkérdés helyes megválaszolásakor korábban nem +10, hanem +20% LE-t kaptál a vadászatra, azonban a kvíz értékelés jutalmazásával egy időben ezt a módosítót csökkentették az alap 10 százalékra. A láthatatlanság nincs hatással a lélekenergia sajtolásra és a bajnoki viadalra sem.
A láthatatlanság alatt az állatok elfogásának esélye is feleződik.

Források

Miklós hozzászólása 2010.01.11.
Miklós hozzászólása 2010.09.29.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License