11. fejezet
l11.jpgAzóta is a hadúrral folytatott beszélgetésen gondolkozol. Megkaptad a válaszaidat, és mégsem. A hadúr, mint minden végzetúr, hosszú ideje védte magát a magány és a bizalmatlanság bástyájával. Most végre akadt valaki, akivel beszélni tudott, ezért sok mindent elmondott.

Az Ellenségtől eredő fertőzésben sokan hisznek, de senki sem tud biztosat. Számos ellentmondó hír kering a végzeturak között. Egyesek szerint fajotok tudósai és mágusai a háború utáni káosz és pusztítás híreit hallva ahelyett, hogy a hadsereg segítségére siettek volna, visszabújtak korábbi lakhelyetekre, a Teron hegy mélyére, és a bejáratokat beomlasztották. Mások szerint a katonákon kívül mindenki elpusztult, a végzeturak saját maguk semmisítették meg fajtársaikat az őrület első napjaiban. Parancsnokod a szövetségekről is beszél, de igencsak becsmérlően, láthatóan nem tartja őket sokra. Apró csoportosulások, amelyek falakat húznak és védelmi berendezéseket építenek, de ezzel saját sírjukat ássák meg, hiszen lélekenergiájukat az építkezésre pazarolják, ahelyett, hogy magukat erősítenék. Te erről másképp gondolkodsz, hiszen a csapat mindig erősebb, mint az egyén, de nem szállsz vitába a nálad nyilvánvalóan bölcsebb végzetúrral.

Mindenesetre, a beszélgetésetek alapján egyre erősebb a meggyőződésed, hogy a választ fajotok bölcsőjében, az Ezeréves Száműzetés sötétségében, a Teron hegy mélyén találod meg. A hadúr hosszasan beszélt arról, a császárnak milyen tervei voltak a Felszín visszahódítása után a világ újjáépítésére, és mennyire fontos lenne, hogy valaki megtalálja egykori vezetőtöket, és a tanácsát kérje.

A hegyvonulat még innét is látszik, messze, keletre, de ehhez a hosszú úthoz még erőt kell gyűjtened… és ki tudja, mi vár ott rád, talán csak pusztulás és halál, és a reménység vége.

A látogatásodnak volt viszont egy közvetlen haszna. A hadúr néhány feladatot bízott rád, küldetéseket, amelyeket ha végrehajtasz, valamiféle, csak őáltala ismert grandiózus tervet viszel előre, de mindemellett számos dologban tapasztalatot szerzel. A hadúr a szolgálataidat pedig lélekkristályokkal jutalmazza. A küldetések ugyan nem tűnnek egyszerűnek, de teljesíthetők, kellő kitartással.

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License