16. fejezet
l16.jpgA hegyek már egész közel vannak, a szürke és vörös sziklák fenyegetően emelkednek föléd. Nem véletlen, hogy annak idején pont ezt a helyet választották őseitek a rejtőzködéshez. Ennek az óriási hegyláncnak a belsejében egy teljes nép el tudott úgy tűnni, hogy az Ellenség figyelmét soha nem keltette fel, csak amikor már késő volt. Még mindig az elffel való találkozáson töprengsz. Bár a felszínre költözés előtti időkről sok emléked homályos - ezek szerint ezért is a fertőzés okolható - az elfekről azért vannak emlékeid. Egy korábbi esemény miatt a galetkik békeszerződést kötöttek velük, és nem vadásztak rájuk úgy, mint a Hegymély más "torzszülöttjeire". Abból, amilyen önbizalommal a fehér lovag előadta magát tegnap, arra következtetsz, hogy az elfek nemhogy nem korcsosultak el az ezeréves száműzetés alatt, de képesek voltak olyan szinten megőrizni kultúrájukat, hogy azt a felszín visszahódításakor képesek legyenek helyreállítani. Ez mindenképpen egy tiszteletre méltó dolog. Azért kíváncsi vagy, merre lehet a kolóniájuk, mennyire gazdag zsákmányt rejt, és mennyire jól védik…

A felszín visszahódítása után nemcsak a galetkik - és ezek szerint az elfek - hagyták maguk mögött a sötét járatokat, hanem az Ellenség elől rejtőző megannyi faj. Sokan persze nem mertek nagyon eltávolodni a hegytől, és ez persze azt is jelenti, hogy ma este nem lesz gondod vadászzsákmányt találni. Mostanra már nem csak a harcban való jártasságodra vagy büszke: a lélekkufártól sikerült néhány egész csinos felszerelés darabot szerezned, és szakértelmeid fejlesztése terén is jól haladsz. A hadúr igazi kihívásszámba menő küldetésekkel látott el, és a szövetségek közötti rivalizálás és politizálás is igazán színessé teszi a mindennapokat. Be kell, hogy valljad magadnak: ez egyben egyfajta verseny is, mindenki szeretne a leghatalmasabb végzeturak egyike lenni, a hordaparancsnok helyére lépni, vagy akár egy teljes szövetségnek parancsolni… Utadat ez legalább annyira motiválta - sőt, talán még jobban is - mint a kíváncsiság. Ha megtudod a hegy titkát, ha megtalálod az őrület ellenszerét, jelentős lépéseket tehetsz előre a végzeturak hierarchiájában.

Most már csak egy dolog van hátra: meg kell találnod a bejáratot! Időd van, mint a tenger: amíg az időt kereséssel töltöd, vadászol a gazdag zsákmányt ígérő vidéken, és véded magad a környéken lézengő végzeturaktól.

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License