18. fejezet
l18.jpgThaur apó segítségével kezdetét veszi a kezelés! Azt várod, hogy az öreg mágikus fiolákat itat veled, varázslatot olvas rád, esetleg kenőcsökkel keni be testedet. De semmi ilyesmi nem történik. Egyszerűen csak leültet a barlangjában, és beszél hozzád.

- A fertőzés, mint talán tudod, közvetlenül az Ellenségtől ered. Mint ahogy nekünk, galetkiknek is számos képességünk van arra, hogy hassunk a környezetünkre - végtagjainkkal, hangok kiadásával, vagy akár elménk erejével -, ugyanúgy az Ellenségnek is megvannak a számunkra teljesen idegen metódusai arra, hogy a környezetüket befolyásolják. Amikor harcba keveredtetek vele, megtalálta az utat az elmétekhez, a testetekhez, és elhelyezett benne valamit: egy lassan ölő mérget, amely őrülten tomboló káoszharcosokká változtatta a katonáinkat.

Az Ellenség legyőzésére azt a különleges képességünket használtuk fel, hogy ki tudtuk ismerni idegen természetét, és alkalmazkodtunk hozzá. Ez a képességünk az inimícia. Tanítványom, Troy Archid tanította meg a galetki harcosoknak, hogyan fejlesszék ki és alkalmazzák ezt a képességet. Amikor a fertőzés első jelei felbukkantak ezen a szinten, mindenki pánikba esett. Pedig mint minden ellen, ami az Ellenségtől származott, ez ellen is lehetett az inimíciával védekezni. Voltaképpen a dolog nagyon bonyolultnak tűnik, mégis nagyon egyszerű: el kell lazulnod, meditálnod kell, és megtalálnod magadban az inimícia segítségével azt, ami tőled idegen. Megtalálni, azonosítani nehéz lesz - megszabadulni tőle már könnyű, ha időigényes is. Attól tartok, a fertőzés már nagyon mélyen belerágta magát a testedbe. Meg kell állítanod a terjedését, és aztán fokozatosan kiirtani.

- Értem, Thaur apó, de pontosan hogyan kell ezt csinálni?

- Meg tudlak tanítani a meditációra és a koncentrálásra, azaz, tudok segíteni neked felidézni az emlékeket, hogyan kell csinálni, hiszen ezeket egyszer már megtanultad. De a pontos mechanizmusra neked kell rájönnöd. Ha sikerrel jársz, megtaníthatod a többi végzeturat is rá, és eredményesebben harcolhatsz azok ellen, akik már nem képesek a fertőzés felett uralkodni!

Bólintasz, és ezután kezdetét veszik a leckék. A képesség mindig is megvolt benned, csak az utóbbi időben mélyen eltemetted. Thaur apó segítségével azonban lassan előhívod a belső energiáidat, és felkészülsz a fertőzés elleni küzdelemre!

[Minden szintlépés után 24 órán át lehetőséged lesz, hogy jelentős energiák árán csökkentsd a fertőzésedet - l. Cselekvések / Egyéb gomb. Ha azonban nem harcolsz a fertőzés ellen, akkor az tovább fog terjedni!]

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License