19. fejezet
l19.jpgFelnézel a Hegyre. Az utóbbi napokban Thaur apó megtanított mindent arról, hogyan találd meg magadban a képességet a fertőzés elleni harcra. Innentől már egyedül kell boldogulnod. Az öreg azt is megkérdezte, nem akarsz-e a Hegyben maradni, amíg megszabadulsz a fertőzéstől. De te csak megráztad a fejed. Egyetlen éjszakára sem. Ott, ahol egész gyermekkorodat és ifjúságodat töltötted - nem, mióta megismerted az igazi szabadság ízét. Lehet, hogy a fertőzés birtokolja elméd egy részét, de azt így is pontosan látod, hogy mennyivel nyomorultabb az az élet. Aki a Hegy mélyén marad, annak nincs lehetősége.

Az utolsó napon Thaur apótól kaptál egy ajándékot. A meditációs gyakorlatok segítségével megtanultad azt is, hogy képes legyél egyetlen célra koncentrálni. Fizikai és mentális képességeid fejlesztését sokkal hatékonyabbá tudod tenni, ha egyszerre csak egyvalamivel foglalkozol. Ha csak az erődre, vagy csak a védekező technikád jobbá tételére fókuszálsz, akkor az gyorsabban fog menni, mint eddig. Mostantól képes vagy egy tulajdonság fejlesztésére specializálódni. [Lásd Cselekvések / Egyéb gomb / Specializáció.]

Egy dolog van, amiért még szívesen maradnál. Thaur apó megerősítette, hogy a császár még mindig a Hegyben tartózkodik. Szívesen felkerested volna, elmondtad volna, mi a helyzet idekint. Végülis ő a császár, neki kellene vezetnie a népeteket. De az öreg csak annyit mondott, nem jutnál el élve a színe elé. Most még nem. Megszabadulsz hát a fertőzéstől, és olyan hatalomra teszel szert, amilyenről a Hegy mélyén lapító galetkik álmodni sem mernek, és utána visszatérsz.

Eddig érsz gondolataidban, amikor egy hatalmas árnyék vetődik rád. Öszönösen egy szikla mögé vetődve elrejtőzöl, mielőtt felnéznél. És döbbenten bámulsz. Egy óriási, szárnyas gyík repül el feletted méltóságteljesen. Bár még soha korábban nem láttál sárkányt, semmi kétség nem férhet hozzá, hogy ez a lény az. Felébredtek hát ők is. Talán most már nem a végzeturak a bolygó csúcsragadozói? Majd meglátjuk.

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License