3. fejezet
l3.jpgAkár az apróbb lényekből zsákmányoltál lélekenergiát, akár egy másik végzeturat győztél le, mindig igyekeztél a lélekenergiád tested erősítésére fordítani, hogy erősebb, ügyesebb, vagy mágikusan érzékenyebb legyél. A tartalékolt lélekenergia mindig is potenciális préda volt a rád támadóknak.

Ma azonban egy új dolgot tanultál. Egy másik, tapasztaltabb végzetúrral találkoztál a saját hordádból, aki megtanított néhány új trükkre. Ha hajlandó vagy tanulni, új tudást elsajátítani, megszerezhetsz olyan ismereteket, akár saját magadat képezve, amelyek ugyan nem segítenek közvetlenül a végzeturak elleni harcban, de segítenek a túlélésben, és hosszú távon még hatalmasabbá is tehetnek, mintha a végtelenségig próbálnád az erődet vagy egészségedet fejleszteni - egyre csökkenő hatékonysággal.

A legérdekesebb lecke az állatokról és szörnyekről szólt, amelyeket eddig egyszerűen csak lélekenergia-forrásnak tekintettél. Kellő ügyességgel és türelemmel ezeket a lényeket foglyul lehet ejteni, és be lehet idomítani. ők lehetnek a szemed, a füled, megvédhetnek harcban… És ez csak egyike a szakértelmeknek, amelyekről a hordatársad mesélt.

A természet lassan kezd magához térni, tegnap még egy kevés eső is esett. Egy friss, önbizalomtól duzzadó facsemete tövében töprengsz a szakértelmekről. Vajon mi a fának a fontosabb? Erős és hatalmas legyen, hogy az állatok ne tudják elpusztítani, bármennyire is próbálják, vagy növesszen tüskéket, álcázza magát másnak, esetleg hajtson mérgező leveleket? A lehetőség előtted áll, de hogy melyik utat választod, csak rajtad múlik.

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License