66. fejezet

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

l66.jpg

Az elmúlt napok felderítéssel teltek. Kiderült, hogy a sereg ugyan hatalmas, de nagyon lassan mozog. A hordaparancsnokok tanácsot ültek, ahol te is részt vehettél Edralian bizalmasaként. Az első óra azzal telt el, hogy hosszadalmasan vitatkoztak arról, ki legyen a legfőbb parancsnok, de nem sikerül megegyezni. Végül olyan megállapodás születik, hogy mindenki irányítja a saját embereit, de ha közös döntés kell, akkor szavaznak.

- Mi legyen Lady Alveriellel? Őt is bevonjuk? - kérdi Edralian.

A hordaparancsnokok méltatlankodva horkantanak, de végül egymás után belátják, hogy a Ladynek is annyi joga van a tanácsban ülni, mint bármelyiküknek - függetlenül attól, hogy a kristályhorda támadásai miatt mindenki gyűlöli.

- Össze kell fognunk a közös ellenséggel szemben - bólint Edralian. - És legalább nem lesz gond a szavazásoknál a döntetlennel. - Máris elindul egy futár, hogy értesítse a Ladyt, és áttérnek a következő eldöntendő témára.

Kitérjenek-e a seregek elől, vagy megütközzenek velük? A bolygó hatalmas, a sereg lassan mozog, a végzetúr szövetségek pedig kis, gyors mozgásra képes csapatok. Könnyedén kivitelezhető lenne, hogy elkerüljék a csatlósok hordáját.

Terrgath emelkedik szólásra.

- Végzeturak vagyunk, a bolygó urai, nem holmi pondrók! Egyáltalán, hogy merülhetett fel a lehetőség, hogy elmenekülünk! Felháborító!

Archaix leinti.

- Ez is egy lehetséges taktika, tehát mindenképpen meg kell fontolnunk. Viszont, ha most nem nézünk szembe velük, idővel még jobban megerősödnek, még szervezettebbek lesznek… Később még nehezebben tudjuk őket legyőzni.

- Akkor háború!

- Háború!

- Háború….

- Úgy látom, a Lady szavazatára itt már nincs is szükség. - biccent Edralian.

Órákkal a tanácskozás vége után érkezik meg a táborba Lady Alveriel. Elbűvölő, mint mindig, mégis, ellenséges pillantásokkal méregetik őt és testőreit. A kristály horda vezetőjét tájékoztatják az eseményekről és fejleményekről. Rövid töprengés után beleegyezik, hogy támogassa a szövetséget "legalábbis átmenetileg", hogy az ő szavait használjuk. Éjszakába nyúlőan folyik a tanácskozás a pontos stratégiáról.
< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License