75. fejezet

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

A hordaparancsnok főhadiszállásán gyűltök össze. A tanácsterem zsúfolásig van tömve végzeturakkal. A nehéz kőasztal mellett, vaskos "trónján" ül Edralian, jobbján és balján a két mágus, újdonsült tanácsadói. A hordaparancsnok szólásra emelkedik.

- A helyzetet nem kell magyaráznom - mindenki tud már róla, és mágusaink is megerősítették, az elmúlt hét problémáiért a jéghegy mélyén nyugvó ősi triklem drakolder a felelős. Íme a tanácsadóim, Zek és Mafelon mágusok. Nagyhatalmú, bölcs varázslók, a császárt szolgálták közvetlenül a Száműzetés idején. Ők fogják most elmondani, mi a teendőnk.

A bal oldalon ülő mágus - fogalmad sincs, hogy ő Zek vagy Mafelon - feláll. A termen valamiféle jeges, láthatatlan fuvallat söpör végig. Akik eddig sutyorogtak, azok is elhallgatnak, a csöndet szinte tapintani lehet. A mágus nem túl hangos, reszelős hangját még a terem legtávolabbi pontján is tisztán lehet hallani.

- Üdvözöllek benneteket, végzeturak. Én Mafelon vagyok, a Harmadik Körből. Nem akarlak benneteket hosszasan untatni, tudom, hogy a tettek emberei vagytok, ezért rögtön a lényegre térek. Van egy megoldás, amelynek segítségével innen, távolról felolvaszthatjuk a jéghegyet, áttörhetjük a Zarknodot védő energiaburkot, és végül felébreszthetjük magát a triklem drakoldert is. Egy ősi technológiát fogunk használni, amelyet manapilonoknak hívunk. A manapilonokat az Ellenség támadásakor építették őseink, azzal a céllal, hogy energiát tudjanak nagy távolságra fókuszálni. A manapilonok sajnos nem voltak elegendőek a támadók visszaverésére, sőt, a legtöbbjük meg is semmisült. De az a néhány, amelyik megmaradt, bőven elég lesz nekünk. Társam és más mágusok segítségével már hozzá is láttunk, hogy a manapilonokat újra aktiváljuk, és megnöveljük a hatótávolságukat. Egy kisebb probléma adódott csak: a derholeb manók ocsmány törzsei mindenhol ott vannak a manapilonok körül. Valamilyen módon képesek az energiáit megcsapolni… Mindenesetre, készüljetek fel a velük való összetűzésre! A derholebek tapasztalt harcosok, kihívást jelentenek a legtöbb végzetúr számára, ne becsüljétek alá őket! Magáról a manapilonról: úgy módosítjuk őket, hogy képesek lesztek lélekenergiával is aktiválni őket. Az irányzékot mi beállítjuk, a derholebek túl primitívek ahhoz, hogy ezt meg tudják változtatni.

A mágus ezután visszaül, és újra Edralian emelkedik szólásra.

- Ne sajnáljátok hát a lélekenergiát! Vegyétek el a derholebektől, és fókuszáljátok azt is! Tudnotok kell, hogy a többi horda is részt vesz ebben. Ha a manapilonok környékén találkoztok, kerüljétek a párviadalt! A hordák egyúttal versenyeznek is: nagyon remélem, hogy miénk lesz a dicsőség, mi fókuszáljuk a legtöbb energiát, és mi ébresztjük fel Zarknodot! Köszönöm a figyelmet, most pedig mindenki induljon a dolgára!

< Előző fejezet Legenda Következő fejezet >

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License