Lélekkút
lelekkut.jpg

A lélekkút a szövetség által összegyűjtött lélekenergiát tárolja. Felépítése után tovább fejlesztenetek nem kell, kapacitása folyamatosan nő, ahogy egyre újabb épületeket emeltek. Ha a szövetség háborúban győz vagy veszít, a lélekkút töltöttsége változhat.

A lélekkút a belépő minden szövetségbe. Építésének előfeltétele nincs, de ő minden más épület előfeltétele.

Aki nem vett részt a szövetség lélekkútjának felépítésében, annak belépése után annyit kell töltenie a a lélekkútba, amennyi annak aktuális mérete. Ebből az összegből a korábbi építések egy része levonható.Amíg az új belépő fel nem tölti a lélekkutat, nem használhatja a szövetség épületeit.

Az első lélekkút felépítésekor vagy feltöltésekor a karakter megkapja a szerencse tulajdonságot.

A felépített lélekkúttal rendelkező szövetségi tagoknak lehetősége van használni a lélekkút kisütését, és ezzel jelentős mennyiségű lélekenergiához jutni.

A lélekkút méretét minden építés növeli, kivéve, ha az a lélekkútban felhalmozódott lélekenergiából történik. A lélekkút méretét a lélekkút karakterek általi töltése is növeli.

A lélekkút magától egy hét alatt töltődik fel, amit a katalizátor minden szintje 8 órával csökkent.

Adatok

Maximális szint: 1
Előfeltétel: N/A
Felépítés költsége: 5000 LE
Növelés költsége: A beépített lélekenergia 50k-s kútig 10-es osztóval, onnét pedig 5k-nként eggyel nővekvő, azaz 55k-nál 11, 60k-nál 12, stb. osztóval építi a kutat. Az osztó maximálisan 35-ig növekszik, amit 175k-s kútnál ér el!
A beépített LE-vel növelhető a kút mérete. A beépítésnél nem veszik figyelembe az építés szakértelmet.
Vagyis ha a kút mérete meghaladja a 175k-t, és beépítek 1000 LE-t akkor ezt osztom 35-el, és az így megkappott 28-al nő a kút mérete. ( 1000 / 35 = 28 )
Miklós hozzászólás 2008.12.07

Miklós részletes leírása a lélekkútról

Röviden:
Kezdetben, a szövetség megalapításakor fel kell ÉPÍTENI a lélekkutat. Amikor a kút elkészült, lehet TÖLTENI lélekenergiával. Azok, akik a szövetséget alapítják, ÉPÍTIK a lélekkutat. Akik később lépnek be, amikor már elkészült, azok TÖLTIK.
A beTÖLTÖTT lélekenergiát ki lehet venni, és fel lehet használni egy tetszőleges épület építésére.

Részletesen:
Tegyük fel, hogy A, B, C és D létrehoznak egy szövetséget.
A, B és C beleépít a lélekkútba 1500-1500 lélekenergiát, D 500-at. A lélekkút FELÉPÜLT.
D-nek itt még lesz egy kis elmaradása, ugyanis minimum 1000 LE-t kell a kútba építeni. Mivel ő ezt nem teljesítette, még 500-at bele kell TÖLTENIE (de ezt utána a szövi már átrakhatja más épületre).
Miután ezt megtette, a statisztika azt fogja mutatni, hogy A, B és C összesen 1500-at, D összesen 1000-et épített. Az, hogy D ennek a felét már töltötte, nem számít, fő, hogy mennyit dolgozott összesen az ügyön.
A tagok ezután nekiállnak építeni az őrtornyot. Az új épület építésekor a lélekkút MÉRETE is nő, alapban 1000 volt, felnő mondjuk 1050-re. (Az építés 10%-kal növeli a lélekkút méretét, de csak saját lélekenergiából, a kútból való áttöltés nem.)
Közben belép a szövetségbe E. Neki már 1050 lélekenergiát kell a kútba TÖLTENIE. A kútba kerülő lélekenergiát a szövetség továbbra is szabadon felhasználhatja. Az ő összes építése a kút feltöltése után 1050 lesz.
Felépül az őrtorony 1, a lélekkút mérete már 1500. Lehet újabb tagokat felvenni.
Ekkor jön F. F korábban már volt egy szövetségben, ahol felépítették a lélekkutat, de aztán rögtön kilépett onnét. Annak a szövetségnek tehát egy 1000-es lélekkútja volt F kilépésekor, így F ennek felével, 500 lélekenergiával kevesebbet kell az új szövetség lélekkútjába építenie. Így neki 1500 mínusz 500, azaz 1000 LE-t kell TÖLTENIE, hogy teljes jogú taggá váljon.
Jelentkezik G is. G egy nagyon tápos szövetségből jön, amelynek már 20,000-es lélekkútja volt! G-nek 10,000-el kevesebbet kell tehát a lélekkútba töltenie a teljes tagsághoz. Mivel a lélekkút mérete 1500, így egyáltalán nem kell töltenie, azonnal teljes jogú tag lesz.

Kapcsolódó oldalak

Szövetség
Épületek

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License