Mint a mesében...

634-es kaland

to.jpg

Elfáradtál. A mai vadászat bár cseppet sem különbözött a többitől, de most elfáradtál. Egy vízmosáshoz érve úgy döntesz, hogy egy pár perc pihenő nem árthat. S persze a világért sem hagynád ki az esetlegesen erre járó áldozatokat.
Gyorsan készítesz magadnak rejtekhelyet, s ott elcsendesedve várod, hátha a szerencse eléd sodor valakit vagy valamit. Percek telnek várakozással s arra riadsz, hogy bizony mintha elszenderedtél volna.
Ezt nem engedheted meg magadnak - gondolod dühösen, s felpattansz, hogy továbbmenj táborhelyed felé.
A vízmosás mellett csendben beszélgető négy orgling pontosan annyira lepődik meg rajtad, mint te rajtuk. Egy szemvillanással később már ugrasz is feléjük, hiszen a meglepetésből még előnyt is kovácsolhatsz.

1. próba: támadás

A hozzád közelebb esőt egyszerűen oldalba taszítod, s ő estében magával rántja az egyik társát. A másik kettő felé fordulva előrántod fegyvered, s ezt pont időben teszed.

2. próba: védekezés

A feléd suhanó ütéseket éppen hogy hárítani tudod. Hátraugorva a földről épp feltápászkodni igyekvő orglingokba rúgsz, hogy visszakényszerítsd őket a sárba. Ezzel némi időt nyersz, s szembefordulva szélesen hárítod a bal oldali ellenfeled ütését, aki hátratántorodik. Ezt kihasználva szemtől- szembe fordulsz a negyedik társukkal.

3. próba: csata

orglinghos.jpg

A magukat összeszedő hempergők időközben talpra tudtak állni, s a zavarukat kihasználva nekiugrasz a hozzád legközelebb álló ellenfelednek.

4. próba: csata

orglinghos.jpg

Épphogy végeztél vele, mikor a szemed sarkából észreveszed a közeledő ütést, s elé rántod a fegyvered. A két talpon maradt orgling egy pillanatot nem hagy arra, hogy bármiféle mágiát alkalmazhass. Itt most csak a fegyverek döntenek

5. próba: erő

lefejez.jpg

Beleremeg karod az erőfeszítésbe de sikerrel hárítasz újra és újra. A csata hevében egyre közelebb kerültök a vízmosáshoz. A csapások záporoznak rád, amikor egy gyors előreszökkenéssel az egyikük testéhez közel kerülve egy gyors félfordulattal oldalra csapsz, ezáltal ellenfeled kardja csengő hangot hallatva, pörögve zuhan a vízbe.
Nincs időd örülni.
Egy ütés előbb a fegyvertartó kezedet éri, majd a következő a fejeden állapodik meg. Úgy érzed, hogy a fájdalom egyszerre hasít mindenedbe. Elszédülsz, lábaid megroggyannak de nem tudsz összeesni mert egy pillanat múlva a már fegyvertelen orgling hatalmas kezét érzed a torkodon. A társa röhögve jön elő a hátad mögül, s a függönyként rád ereszkedő homály lassan mindent elborít.

6. próba: egészség

torokszegez.jpg

Levegőért küzdesz. Nem megy. Erős vagy, s még nem veszíted el az eszméleted. Fáj minden. Görcsösen vágysz a levegőre. A Te levegődre. Amit most el akarnak venni Tőled. Fáj minden másodperc. Karikák táncolnak a szemed előtt valami észveszejtő gyorsasággal.
Itt már csak valami csoda segíthet – gondolod. Vagy már az se.
Hirtelen enyhül a szorítás. A téged fojtogató orgling tágra nyílt szemekkel omlik össze, s mögüle egy furcsa szerzet körvonalait látod kibontakozni. Térdre rogysz. Az utolsó ellenfelednek nyikkanni sem marad ideje, egy hatalmas állat –nem tudod kivenni mi lehet az- csapódik testének, majd a fekete csuklyás idegen egy pillanat múlva ott terem és leüti az utolsó orglingot is.
Mint a mesében. – gondolod a parton térdepelve - a hős az utolsó pillanatban megmenti a főszereplőt…
Az ütéstől kábán, mozdulatlanul nézed mi történik. Az idegen egy galetki, ez kétségtelen. Sötét csuklya takarja arcát de látod h téged néz. Nem látod a szemét, de érzed a belőle áradó őrületet. A rubin horda jelét viseli egy különös síppal együtt. Egy intéssel elzavarja állatát, majd nekiáll kiszívni a még megmaradt lélekenergiát az ellenfeleidből. Még mindig térdelsz, s moccanni sem tudsz.
Aludni szeretnél, vagy bármit, csak ne fájjon. Az idegen feléd fordul.
Fertőzőtt! - ismered fel a kisugárzását.
Egy galetki akinek az elméjét teljesen elborította a fertőzés.
Hát itt a vége. – gondolod – Nem épp mint a mesékben, de már majdnem olyan.
Mondani szeretnél valamit de a torkod annyira fáj, h képtelen vagy megszólalni. És ő miért nem beszél?
Mondj valamit te átkozott! – ordítod magadban, mert hang nem jön ki belőled.
Odalép hozzád. Egy darabig csendben áll veled szemben, majd felemeli kezét. Érzed hogy az értékes lélekenergia hihetetlen sebességgel távozik belőled.

7. próba: LE

lep.jpg

Az idő mintha belassult volna körülötted. Hosszú másodperceknek tűnik az az idő míg erőtlenül az oldaladra dőlsz. A környezet hangjai fokozatosan halkulnak el, s már csak a vér zubogását hallod a füledben. Tágra nyitott szemed előtt valószínűtlenül zölden és élesen rajzolódnak ki a fűszálak.
- Milyen szép! – gondolod, s arcodon enyhe mosollyal nyugtázod a kép fokozatos sötétülését.
Csend van.
Béke van.
Végre!

8. próba: szerencse

Hirtelen nyitod ki szemed, s a sötétségből arra következtetsz hogy több órája fekhetsz itt eszméletlenül. Gyorsan átvizsgálod magad és a felszerelésedet, s örömmel konstatálod, hogy semmid sem hiányzik. Nagy szerencse hogy nem járt erre senki, akiben parányi rossz szándék lakozhatott volna. Az ütés helye még mindig sajog, s fog is még napokig. Jó figyelmeztetés ez számodra. Kissé szédelegve, átvizsgálod a halottakat, s látod hogy a különös idegen jó munkát végzett. Egy csepp lélekenergia nem maradt az ellenfeleidben. Érdekes mód az értékeiket érintetlenül hagyta. Nem ezért jött. Az egyik testnél található apró bőrszütyőben lélekgyémántokra bukkansz. Nocsak, a végén minden jóra fordul? Lehet, de az idegenből áradó zavar rányomta bélyegét a lelkedre. Nem. Nem hagyhatod hogy az őrület rajtad is ily mértékben eluralkodjon. Ez már állatias. Küzdeni fogsz. Most már tudod miért.

Vissza a kalandokhoz

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License