Lélekenergia sajtolás

A befogott állatodból optimális módon tudsz lélekenergiát kisajtolni. Már 1-es szakértelemszinten is a normál értéknél 20%-kal több LE-t kapsz, és ez tovább nő, 2. szinten 1.4x, 3. szinten 1.6x stb. lélekenergiát kapsz érte. Sajnos, a sajtolást az állat nem éli túl. A szakértelem maximális szintje 60, és óránként legfeljebb egyszer használhatod. A Kronokompenzáció szakértelem csökkenti az időt, minden szintje 1 perccel csökkenti a várakozást, a maximális, 50. szinten 10 perc lesz ez az idő 60 perc helyett. Lehetőség van azonnali újrahasználatra 1/3 őskő vagy egy cselekvéspont feláldozásával.

A képlet (forrás http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,117.0):

Normál állatnál alap LE X (0.2 x sajtolás szintje)
Idomítottnál alap LE x [(0,5 x állat szintje) + (0,2 x sajtolás szintje)].

2021-07-01-től:
200 milliard összsajtolás alatt:
5000 állatszintig: (állat alapszintje+ lépett szintje-1)*10*((1+lélekenergiasajtolas szaki*0,2)+(állat lépett szintje/2))* sajt medál*sajt anomália
5000 szint felett: szintenkent fix 60000* sajt medál* sajt anomália osszeggel novekszik

200 milliárd sajtolás felett:
100 állatszintig: (állat alapszintje+ lépett szintje-1)*10*((1+lélekenergiasajtolas szaki*0,2)+(állat lépett szintje/2))* sajt medál*sajt anomália (Max 150 sajtmedál számít)
100 szint felett: szintenkent fix 3000* sajt medál* sajt anomália osszeggel novekszik (szintén max 150 sajt medál)

Miklós a sajtolásról

Tegyük fel, hogy van egy 20-as sajtolásod.
Ekkor egy lényből 5*N lélekenergiát tudsz kisajtolni.
20-as csapdakészítés esetén 7% esélyed van lény elfogására, tehát várható értékben +28% lélekenergiát szerzel vadászatonként. A kvízkérdésekre átlagosan 50%-ban válaszolsz helyesen, így gondolhatnánk, hogy ebből lejön 5%, mivel az elfogott lénynél nincs kvízbónusz sem, de pont ezért az elfogott lények alapban 5%-kal több lélekenergiáért sajtolhatóak, tehát ezt nem kell levonni.
Nézzük most a spektrális manipulációt: 20-as szinten +20% lélekenergiát kapsz vadászatonként.
Lehet persze azt mondani, hogy a csapdakészítés kifejlesztésébe ölt lélekenergiát is valahol vissza kell kapni, de hosszú távon ez egyre inkább elhanyagolható lesz.
Gyakorlatban persze VAGY levadászol egy lényt, VAGY kisajtolod, tehát annak nincs értelme, hogy az spm-et hanyagolod, és csak a sajtolásra mész rá. A kérdés inkább az, hogy mi a jobb taktika, csak az spm-et fejleszteni, vagy az spm mellett a sajtolást is. Aki akarja, majd kiszámolja magának ezt, hogy hányas spm-nél érdemesebb már a sajtolást növelnie.
A sajtolással kapcsolatban megjegyzem még, hogy ezzel a módszerrel hirtelen tudsz nagyméretű LE-hez jutni, ami ideális akkor, ha gyűjtesz valamire. A sajtolásnak ez volt az elsődleges célja.
Ha 10 felett is szintenként +0,5%-kot adna a csapdakészítés, akkor az a fenti példában +40% lélekenergiát jelentene várható értékben vadászatonként, vagyis kétszerese a spektrális manipulációval szerzettnek.
Miklós hozzászólás 2008.11.19

Sajtolási tapasztalatok

Elengedett/kisajtolt állat visszaállítása

A visszaállítás költsége 10 őskő, és sajtolás esetén kétszer annyi lélekenergia, amennyit a sajtolással szereztél.
Olyan állatot, amit valamelyik sajtolást igénylő küldetés alatt sajtoltál ki, vagy amelyiknek 0 az idomítottsága, nem lehet visszaállítani!

  • A graduátummal lesajtolt lényeket sem lehet visszahozni!

Adatok

Tanulás szint: 26
Maximális szint: 60

Szakértelmek

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License