Sebgyógyítás

Sebgyógyítás:

Sebesült állataidat elláthatod, sebeiket meggyógyíhatod. Minél magasabb a szakértelmed, annál többet gyógyítasz rajta egyszerre. Ez azért is fontos szakértelem, mert állataid ÉP-je magától nem nő vissza, csak így tudod növelni. Ha portya során megtámadnak, és ellenfeled legalább háromszoros sebzést okoz annak ellenére, hogy hatalmadnak megfelelő fegyvert és varázslatot használsz, saját magadat is meggyógyítod. A visszanyert ép a sebgyógyítástól és az egészségedtől függ. Legalább 30-as a sebgyógyítás szakértelemmel több állat is gyógyítható egyszerre. Baraty hozzászólása 2009.07.07.

Hatása állatgyógyításkor

A sebgyógyítás pontos képlete nem ismert, de jó közelítéssel a gyógyítás mértéke kiszámolható a következő képlettel: $y=kx^{1,3}$ ahol az y a gyógyított ÉP , x a szakértelem szintje és k a bűvös kunyhó gyógyítási bónusza. A bűvös kunyhó 10. szintig $szint*10\%$ gyógyítás bónuszt ad, afölött fixen 10. szintűnek számít. Ez alapján a k értéke: $k = 1+\frac{szint}{10}$.

Hatása entitás esetén

Az entitások előhívásának feltétele a 20-as sebgyógyítás szakértelem (ez lehet tudatturbóval, tárgyakkal, stb).
Ha entitással folytatott csatában 15% ÉP alá kerülsz bekattan a sebzéskompenzáció (és vesztesz 1 CSP-t).

Hatása sebzéskompenzáció esetén

Ahányas a sebgyógyítás szakértelmed, a kapott sebzés annyi %-kát gyógyulod vissza az egészségből adódó gyógyulás mellett! A sebzéskompenzáció csak akkor működik, ha a megtámadott játékos fegyverének és varázslatának szintje nem jelentősen alacsonyabb, mint a játékos szintje (elkerülendő azt, hogy valaki direkt arra játszik, hogy a kompenzáció mindig kisüljön). Miklós hozzászólása 2009.03.12 A sebgyógyítással együtt sem lehet több életerőpontot visszagyógyulni, mint amennyi a csata kezdete előtt volt. Miklós hozzászólása 2009.11.11

Sebzéskompenzáció képlete: $(0,01*S)*H+(E-20)*(0,96+szint/25)$

Ahol S = Sebgyógyítás szintje, H= elszenvedett sebzés, E= Egészség, szint= karakter szintje

—> Sebzéskompenzációból max. az elszenvedett sebzés 60%-át lehet visszagyógyulni!

Tanulás szint: 9
Maximális szint: N/A

Szakértelmek

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License