Szerencse

A szerencse az a tulajdonságod, amelyet tudatosan, lélekenergiából nem tudsz úgy fejleszteni, mint a többi tulajdonságodat. A szerencséd automatikusan növekszik, fejlődik, ha egy szövetségi épületet építesz. A szerencse számos dologban számít, mint például:

  • A harcban a véletlen dönti el, ki üt elsőnek, ezt azonban befolyásolja a szerencse tulajdonságod!
  • A harcban mindig van egy minimális (20%) és egy maximális (80%) találati esély: a legnagyobb harcos ütése is mellémehet néha, és a legügyetlenebb harcos is bevihet egy találatot. Ha a szerencsésebb vagy az ellenfelednél, a te maximális találati esélyed nő, az ellenfél minimális találati esélye pedig csökken ~1 (Magas szinten, de ez csak következtetés!) szerencse különbségenként 1%-kal (de maximum 10%-al). A találati esély változása egyaránt vonatkozik a közelharcra és a varázslatok idézésre.
  • Az igazán szerencsés végzeturak gyakrabban találnak az átlagosnál nagyobb méretű, és így több lélekenergiát adó szörnyeket. Ez a hatás tapasztalatok alapján $karakterszint*2$-es szerencse környékén éri el maximumát.
  • A térkapun átlépő borzalmas szörnyektől néha különleges relikviákat zsákmányolhatsz. A szerencsésebbek gyakrabban… (Max 20-25% az esély, és nem szintfüggő, hányas szerencsénél maxol be! 2010. jan közepén semelyik világon nem volt még olyan karakter aki elérte volna ezt az értéket!)

A szerencse megszerzése

A szerencse tulajdonsággal a játék elején nem rendelkezel, akkor kapod meg, amikor első szövetségedben sikeresen felépítitek a lélekkutat. Ha a lélekkút már áll amikor te belépsz, akkor előbb fel kell töltened ahhoz, hogy megkapd a szerencsét. Amennyiben a lélekkútba 2000 LE-nál többet kéne töltened, úgy a szerencse tulajdonságot már 2000 LE töltés után megkapod.

Szerencse csökkenése

Ha valaki túl gyakran lép ki szövetségekből, akkor csökkenni fog az illető szerencséje. Minden karakternél van egy $szamlalo$, ami eggyel megnő, valahányszor kilép vagy kirúgják egy szövetségből. Ezután ha a $szamlalo-2>(karakter elettartam/2honap)$, akkor az illető veszít $szamlalo-2-karakter elettartam/2honap$ szerencsét. A karakter élettartamánál a karakter indulási dátuma alapján számolnak, vagy a 2009. júl. 13.-i dátumot veszik alapul, amelyik a kettő közül a későbbi.
Baraty hozzászólása 2009.07.13

Fejlesztése

Onnantól, hogy megkaptad a tulajdonságot, minden építésre fordított lélekenergia növel rajta. Az eggyel történő fejlesztés költsége $x$ nagyságú tulajdonság esetén $(x+21)^2-100$ lélekenergia.
"A szerencséd fejlesztése X%-al hatékonyabb" tárgyak a fejlesztésre költött LÉ hatásfokát növelik, és nem a következő szerencse szinthez szükséges lémennyiséget csökkentik!

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License