Szövetség

Szövetséget a játékban bárki alapíthat. Miután megalapítottál egy szövetséget, meghívhatsz más játékosokat, hogy csatlakozzanak. Fontos, hogy a szövetség tagjainak azonos Hordához kell tartozniuk, és egy játékos csak egy szövetség tagja lehet. A szövetségnek lehetősége van saját építményeket fejleszteni, amelyeket a szövetség tagjai használhatnak. Ezek erősebbé teszik a tagokat, és védelmet nyújtanak nekik. A fejlesztéshez a harcban szerzett lélekenergiát lehet felhasználni. Sok fejlesztésnek előfeltétele, hogy egy másik fejlesztés előtte elkészüljön.
Ha jelentkeznél egy szövetségbe, kattints a "Jelentkezés a szövetségbe" gombra! Majd írj egy bemutatkozást, hogy felvegyenek! A szövetség tagjai természetesen közös szavazással döntik el, hogy beléphetsz-e vagy sem.

Szövetségi konfliktusok

A játékosok 9. szint elérése után tudnak hadüzenetet küldeni szövetségük nevében más szövetségeknek.
Két szövetség ugyanakkor békeszerződést is köthet.
A szövetség tagjait ért utolsó 20 támadás megtekinthető a főoldalon a támadások menüpont alatt.

Döntéshozás

A szövetség alapítója nem rendelkezik előjogokkal. Minden szövetségi döntést demokratikus alapon szavazással kell eldönteni. Belépéskor minden szövetségi tag 2 szavazatot kap, amiből egyet átadhat egy szövetségi társának. A második szavazatot nem lehet átadni. Az átadott szavazatot bármikor vissza lehet vonni.A döntések meghozásához az aktív tagok szavazatainak több mint fele szükséges. Aktívnak az a játékos számít, aki az elmúlt két napban valamikor be volt lépve.

Ha pl. egy 10 tagú szövetség minden tagja átadja a szavazatát a vezetőnek, akkor neki 11 szavazata lesz, mindenki másnak 1, tehát ő egyedül dönthet. Ha 3 embernek adjátok át a szavazataitokat, akkor ez a "tanács" fog dönteni. Ha mindenki megtartja, akkor az egy demokratikus szavazás lesz.

A szövetséget érintő valamennyi közös döntésben szavazás szükséges. Ilyen lehet a hadüzenet, a békeajánlat, a nyitólap megváltoztatása, új tagok felétele, vagy régiek kirugása.

Bizonyos tevékenységek szavazatszámhoz vannak kötve a szövetségben, ezek az alábbiak:

Tevékenység Szükséges szavazatszám
Építés a lélekkútból 3
Topik vagy szavazás kiemelése 5
Topik vagy szavazás törlése 5
Epikus szörny visszahívási szavazás kiírása 5
Szövetségi üzenőfal módosítása 5
Szövetségi küldetés azonnali elfogadása 5

Közösség

Mivel a szövetségek lényege, hogy a játékosok közösséget alkossanak, így minden szövetség rendelkezik egy belső fórummal. Itt minden tag nyithat új topikat, kezdeményezhet szavazást. A szavazásokhoz is tartozik topic, melynek nyitóhozzászólását a szavazás kiírója adhatja meg. Lehetőség van a topikok illetve szavazások kiemelésére. Ehhez 5 szavazattal kell rendelkeznie a tagnak. Szintén ehhez a szavazatszámhoz van kötve a szövetségben a topicok illetve szavazások törlésének lehetősége.

Egyebek

A szövetségi tagok segítséget nyújthatnak alacsonyabb szintű társaiknak, ezzel megvédve őket a sokszori támadástól.
A szövetség tagjai számára több épület is biztosít új lehetőséget. Ezt az adott épület leírásánál találod meg.
A szövetségi nyitólapról a tagok számára elérhető a belső toplista, mely a tagok szintjét, tulajdonságösszegét, összes építését, szavazatainak számát és a szövetségbe való belépésének időpontját mutatja. Ebben a statisztikában van jelölve az utolsó aktivitás ideje, a név színével.

Utolsó aktivitás Szín
5 percen belül zöld
2 órán belül kék
2 napon belül sárga
több mint két napja szürke
több mint egy hete piros

Továbbá, akárcsak a portyalistán, itt is vannak különböző jelek egy-egy játékos neve mellett. Ezeket a jeleket akkor is megtalálod ott, ha nem vagy tagja annak a szövetségnek (kivéve a segítő kéz jelét).

Ezzel a jellel akkor találkozhatsz, ha az adott játékos a katakombákban bújkál.
Ezzel a jellel pedig akkor találkozhatsz, ha az adott játékos láthatatlan.
Ez a jel pedig azt jelzi, hogy az adott játékos segítő kezet kapott (egyaránt megtalálható a portyalistán is).

Szövetség váltás

A Térkapu pontok kilépéskor nullázódnak, akkor is, ha a szövetségnek ahová mész van Térkapuja. Amikor új szövetségbe lépsz a TKP pontok egyből gyűlni kezdenek, akkor is, ha még fel kell töltened a kutat, így előfordulhat, hogy mire végzel a kút töltésével addigra a TKP pontjaid maximumon lesznek vagy már túl is csordulnak, amikor a maximum eltárolható mennyiség feletti részt elveszíted.
Szövetség váltás esetén az eddigi építésed 80%-át vagy a Lélekkút csatlakozási méretét viszed át az új szövetségbe, ha az kisebb. Ez a 80% vagy Lélekkút méret látszik a taglista/összes építés statisztikánál.

Ha valaki túl gyakran lép ki szövetségekből, akkor csökkenni fog az illető szerencséje. Minden karakternél van egy $szamlalo$, ami eggyel megnő, valahányszor kilép vagy kirúgják egy szövetségből. Ezután ha a $szamlalo-2>(karakter elettartam/2honap)$, akkor az illető veszít $szamlalo-2-karakter elettartam/2honap$ szerencsét. A karakter élettartamánál a karakter indulási dátuma alapján számolnak, vagy a 2009. júl. 13.-i dátumot veszik alapul, amelyik a kettő közül a későbbi.
Baraty hozzászólása 2009.07.13

Szövetség üzenőfal, adatlap és név

Szövetségek alapításakor a játékvezető ellenőrzi a szövetség adatait és nevét, a szövetség csak az ő jóváhagyásával alakul meg.

Aki legalább 5 szavazattal rendelkezik, az azonnal módosíthatja az adatlapot, másoknak a módosításait a többieknek először el kell fogadniuk.

Ha legalább 5 szavazata van valakinek, szövetségi üzenőfalt írhat, amely kiemelten jelenik meg a szövetség főoldalán, tehát minden szövetségi tag biztosan látni fogja. Az üzenőfal gomb a szövetség főoldalán, az adatlap módosítása alatt jelenik meg. Az üzenőfal színe változtatható.

A szövetségek nevet változtathatnak a Szövetség nevének megváltoztatása gombbal. Ezt egy min. 5 szavazattal rendelkező tag kezdeményezheti, 25 őskő árán. Ezután létrejön egy szavazás, igen esetén a név megváltozik (nem esetén az ősköveket visszaadják). Miklós hozzászólása 2009.12.22

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License