Tulajdonságok

A karakter egyik - ha nem a - legfontosabb értékmérője a tulajdonságai.

Alaptulajdonságok

Minden karakter hét alaptulajdonsággal indul. Az alaptulajdonságok két csoportra oszthatók:

Fizikai képességek

Mágikus képességek

Tárgybónuszok

A tulajdonságokra a viselt tárgyak különféle bónuszokat adnak. A tárgybónusz a karakterlapon zárójelben jelenik meg a tulajdonság értéke mögött valahogy így:
Erő 24 (+3)
A tárgybónusz nem számít a tulajdonság fejlesztésekor, illetve a tulajdonságösszeg kiszámításakor.

Tulajdonságok fejlesztése

Kezdetben mindegyik alaptulajdonság 20. A szerencse megkapásakor 1-es szintű.
Bármely tulajdonság eggyel való növelése $x$ szintről $x^2-100$ lélekenergiát vesz igénybe. Ha a szükséges lélekenergia nálunk van és rábökünk az adott tulajdonság melletti add.gif gombra, egy ellenőrző ablak jóváhagyása után a tulajdonság eggyel megnő.
"A specializált tulajdonságot X%-al kevesebb LE fejleszteni" tárgyak a következő tulajdonság szinthez szükséges LÉ küszöb értékét csökkentik!

Szerencse

A nyolcadik tulajdonság a szerencse, melyet a karakter csak akkor kap meg, ha első szövetségében részt vesz a lélekkút felépítésében vagy feltölti a lélekkutat a szükséges mennyiséggel.

A szerencse fejlesztése eltér a többi tulajdonságétól, ugyanis építkeznünk kell hozzá. Ezt megtehetjük részletekben is, ha a szükséges lélekenergiát elköltöttük építésre, a szerencse szintje eggyel nő.
A szerencse eggyel való növelése $x$ szintről $(x+21)^2-100$ lélekenergiát vesz igénybe. Azaz ugyanannyit, mint egy hússzal magasabb alaptulajdonságé.
"A szerencséd fejlesztése X%-al hatékonyabb" tárgyak a fejlesztésre költött LÉ-t szorozzák, és nem a következő szerencse szinthez szükséges lémennyiséget csökkentik!

Tulajdonságösszeg

Fontos mutatója a karakernek a tulajdonságösszeg, ami minden más játékos számára hozzáférhető, szemben az egyes tulajdonságok pontos mértékével. Ha a tulajdonságösszege magas egy karakernek az elrettentésül szolgálhat az esetleges támadók irányában. A tulajdonságösszegbe mind a 8 tulajdonság beleszámít.

Specializáció

20. szinttől az egyéb menüpont alatt elérhetővé válik a specializáció. Minden karakter aki elérte ezt a szintet választhat magának egy tulajdonságot - melyre specializálódik - melynek fejlesztése 10%-kal olcsóbb. A specializáció nem szól örökre, 30 nappal a legutolsó váltás után megváltoztatható. Ha ennél hamarabb szeretne valaki váltani azt is megteheti 10 őskőért cserébe.

Specializáció fokozása

A már feljebb említett specializáció több dologgal is erősíthető, ezáltal magasabb szinteken az eredeti ár töredékéért tudjuk fejleszteni tulajdonságainkat. Itt van néhány példa, hogy ezt hogyan lehet elérni és mi mennyivel csökkenti a kiadásainkat:
-Specializáció: 20.as szinten kapja minden karakter. Az egyébb menüpontban érhető el, és 10%al csökkenti a költségeket.
-Ultraspecializáció: 50. szintű tanulás szakértelem kell hozzá hogy megjelenjen (szóval legalább egy 10. szintű akadémia a szövetségedben). Maximális szintre fejlesztve +20%al erősíti a specializációt.
-0% fertős ultraspec.: ha a karaktered fertőzése eléri a 0%ot (ez eredetileg 68. szinten következik be, ha nem használtál valamilyen egyedi esemény jutalmat, vagy relikviát) lehetősége nyílik egy szakértelmet a maximum szint fölé is növelni 5tel (minden további 10. szint +1 szaki növelésére ad lehetőséget). Amennyiben az ultraspecializációt növeljük, további +2.5%al erősödik a specializációnk
-A tudás könyve relikvia: aukciós házban szerezhető és megnöveli a szakértelmeid lehetséges maximumát 1el. Ez további +0.5% specializációt jelent.
-A fejlődés unobtánium öve: ez a tárgy az eseményeken beszerezhető (relikviakuponért, de később kell hozzá krixónium fókusz is, majd végül helyette unobtánium fókusz) „a fejlődés … öve” jelenlegi legerősebb formája (pontozott rész helyén a bronz, ezüst, arany, platina, mithrill, kryxónium, vagy unobtánium szavak valamelyike szerepel). Ha a birtokodban van, specializált tulajdonságod fejlesztése 6%al olcsóbb.
-A(z) … unobtánium pálcája: (pontozott részre a hét alaptulajdonság valamelyike kerül) ugyanúgy szerezhető meg, mint a fejlődés … öve. Előnye, hogy további 6%al csökkenti a költségeket, hátránya pedig, hogy egy pálca csak egy tulajdonság költségeit csökkenti (több pálcád is lehet, de minden tulajdonságra csak 1).
-A fejlődés hatalma: ez egy Alternativ Fejlődés (röviden AF) képesség. AF-eket 60. szinttől fejleszthetsz, melyek nagyban hasonlítanak a szakértelmekre. Egyetlen eltérés a fizetőeszköz. Ezeket nem LE-ből, hanem AFP-ből (Alternatív Fejlődés Pontokból) fejlesztheted, melyeket akkor kapsz, ha tapasztalati pontot szerzel. A fejlődés hatalma 10. szintig fejleszthető, amikor +10%al olcsóbbá teszi a tulajdonságok fejlesztését.
-Sisakok: 99. szinttől kezdve (kereskedelem szakértelemmel hamarább) a lélekkufárnál megjelennek a sisakok. Legelőször a 109. szintű „bűvös maszk” csökkenti 1%al a költségeidet, de később lesznek erősebbek is. Jelenleg a wiki adattárában a legnagyobb ilyen csökkenést a 209es szintű „bíbor maszk” és a szintén 209es „zafír sisak” adják. Ez +3%
-Farsang kristály: a farsang esemény egyik fő jutalma, amit egy sisakba lehet rakni. +2% kedvezményt ad tulajdonságok fejlesztésére.
-Pajzsok: csak a magas szintű pajzsoknak van specializáció erősítő hatása. A legelső a 207. szintű „void erőpajzs” (0.5%) és szintenként több pajzs rendelkezik ezzel a képességgel. Jelenleg a wikipédia adattárában legerősebb a 225. szintű „éjfatty szingularizátor” a maga 1.5%-ával.
-Páncélok: ugyanaz a helyzet, mint a pajzsoknál. Legelőször a 206. szintű „smaragd sárkányvért”-tel találkozhat a végzetúr a játék folyamán. Később a jelenleg (wiki szerint) legjobb, 1.5%os bónuszú, 224. szintű „démonhercegnői vért”-tel.
-Gyűrűk: néhány epikusból vagy entitásból kiszedett gyűrű tovább növeli a specializációt. Eleinte 5-10%os bónuszokkal találkozhatunk a "Bufa gyúrúje", a "Rubin Triász", a "Kelet gyűrűje" és hasonlóknál, később viszont lesznek erősebbek is. A jelenlegi legerősebb gyűrű wikin a 330. szintű „Fő Unobtánium Zafírgyűrű”, amely +12.3%os bónusszal bír.
-Rubin forgácsdarab: ez egy gyűrűbe helyezhető fókuszkristály, melyet relikviaforgácsból vehetsz meg (relikviaforgácsot szintlépéskor kapsz, ha szövetségednek van megfelelő szintű Tudás Fája). +1%al olcsóbbá teszi a fejlesztést. Normál esetben csak gyűrűbe lehet rakni, de a "bármilyen fókuszkristály belehelyezhető" képességű nyakláncokban is elfér. Előnye, hogy visszaváltható fókuszkristály, szóval ha kitörlöd egy tárgyból, vagy eladod a tárgyat, amiben van, nem veszik el, hanem visszakapod (kipróbálva). Hátránya, hogy nem lehet nálad egynél több, ezért a legtöbben gyűrűbe teszik, hogy egy helyen legyen a specializáció bónusz.
-3., 17., és 28. szintű megaesszencia, valamint a 36. és az felettiek: a megaesszenciák előállítása olyan hosszú leírást igényel, hogy inkább olvasd el itt a wikin a „tárgyak” menüpont alatt az „esszenciák” részt. Lényeg, hogy a 3. szintű 1%al, a 17. szintű 2%al, és a 28. szintű 3%al növelik a bónuszt (nem adódnak össze egymással, a három közül csak a legnagyobb az érvényes). Ezen felül minden 35. utáni esszencia +0.1%ot ad a bónuszra (ez már összeadódik velük).

Akinek van kedve kiszámolni, ez már (abban az esetben ha a felsorolt pontoknál mindenből a legjobbat/maximálisat szereztük meg/fejlesztettük ki) akkor 79,3%al olcsóbb minden fejlesztésünk (ha a megaesszenciákat nem számoljuk).
Sajna a jelenleg elérhető maximális bónusz, ami érvényesül, az 80% még akkor is, ha többet gyűjtöttünk, de még így is szépen le viszi az árakat.
Pl.: 1.000.000 (1millió) LE-be kerül egy tulajdonság fejlesztése. Specializálódva rá már csak 200.000 lesz a fejlesztési költség!!!

Specializáció AF
Az egyik újabb fejlesztéssel bekerült a játékba a specializáció AF. Ez a 80%osra limitált specializáció felső határát tolja ki (pl 4es AF-el már 84% maximális specializációd lehet). Maximális, 15. szintjén a specializációd maximuma 95% lesz (csak a maximum növekszik, a specializációt továbbra is meg kell szerezned).

Egyébb extrák:
-hűségszilánk: 10szilánkot beválthatunk +3 ultraspec.-re, ami 8óráig érvényes. Ez további +1.5%os bónusz.
-kézikönyv: ha nincs türelmed kivárni a két specializáció közötti 30 napot, akkor ezt a (mini eseményeken szerezhető) tárgyat használva 1 nappal csökkentheted a várakozási időt. Így akár rögtön újra használhatod, ha szükséges (és ha van nálad elég kézikönyv).
-mágustorony: ennek a szövetségi épületnek minden 20. feletti szintje 0,33% árengedményt ad A MÁGIÁRA. Szóval maximumra (50, szint) építve ez az épület 10%al csökkenti a mágiafejlesztéseink költségét.
-egészséges életmód AF: minden szintje 1%ot spórol nekünk, amikor AZ EGÉSZSÉGünket fejlesszük. Maximális szintjén 10%ot. Utolsó vérig bajnoki viadalon kifejezetten hasznos a sok életpont. Ajánlom azok figyelmébe, akik viadalra kigyúrt karikat szeretnének.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License