Tulajdonságok

A karakter egyik - ha nem a - legfontosabb értékmérője a tulajdonságai.

Alaptulajdonságok

Minden karakter hét alaptulajdonsággal indul. Az alaptulajdonságok két csoportra oszthatók:

Fizikai képességek

Mágikus képességek

Tárgybónuszok

A tulajdonságokra a viselt tárgyak különféle bónuszokat adnak. A tárgybónusz a karakterlapon zárójelben jelenik meg a tulajdonság értéke mögött valahogy így:
Erő 24 (+3)
A tárgybónusz nem számít a tulajdonság fejlesztésekor, illetve a tulajdonságösszeg kiszámításakor.

Tulajdonságok fejlesztése

Kezdetben mindegyik alaptulajdonság 20. A szerencse megkapásakor 1-es szintű.
Bármely tulajdonság eggyel való növelése $x$ szintről $x^2-100$ lélekenergiát vesz igénybe. Ha a szükséges lélekenergia nálunk van és rábökünk az adott tulajdonság melletti add.gif gombra, egy ellenőrző ablak jóváhagyása után a tulajdonság eggyel megnő.
"A specializált tulajdonságot X%-al kevesebb LE fejleszteni" tárgyak a következő tulajdonság szinthez szükséges LÉ küszöb értékét csökkentik!

Szerencse

A nyolcadik tulajdonság a szerencse, melyet a karakter csak akkor kap meg, ha első szövetségében részt vesz a lélekkút felépítésében vagy feltölti a lélekkutat a szükséges mennyiséggel.

A szerencse fejlesztése eltér a többi tulajdonságétól, ugyanis építkeznünk kell hozzá. Ezt megtehetjük részletekben is, ha a szükséges lélekenergiát elköltöttük építésre, a szerencse szintje eggyel nő.
A szerencse eggyel való növelése $x$ szintről $(x+21)^2-100$ lélekenergiát vesz igénybe. Azaz ugyanannyit, mint egy hússzal magasabb alaptulajdonságé.
"A szerencséd fejlesztése X%-al hatékonyabb" tárgyak a fejlesztésre költött LÉ-t szorozzák, és nem a következő szerencse szinthez szükséges lémennyiséget csökkentik!

Tulajdonságösszeg

Fontos mutatója a karakernek a tulajdonságösszeg, ami minden más játékos számára hozzáférhető, szemben az egyes tulajdonságok pontos mértékével. Ha a tulajdonságösszege magas egy karakernek az elrettentésül szolgálhat az esetleges támadók irányában. A tulajdonságösszegbe mind a 8 tulajdonság beleszámít.

Specializáció

20. szinttől az egyéb menüpont alatt elérhetővé válik a specializáció. Minden karakter aki elérte ezt a szintet választhat magának egy tulajdonságot - melyre specializálódik - melynek fejlesztése 10%-kal olcsóbb. A specializáció nem szól örökre, 30 nappal a legutolsó váltás után megváltoztatható. Ha ennél hamarabb szeretne valaki váltani azt is megteheti 10 őskőért cserébe.

Specializáció fokozása

A már feljebb említett specializáció több dologgal is erősíthető, ezáltal magasabb karakterszinteken az eredeti ár töredékéért tudjuk fejleszteni tulajdonságainkat. Az eredeti 10%os árengedményt legfeljebb 80%ra tudjuk feltornázni, ami azt jelenti, hogy az eredeti ár ötödéért feljesszük tulajdonságainkat. Lássuk, hogyan is érhető el ez az állapot:
-Alap Specializáció: 20.as szinten kapja minden karakter. Az egyébb menüpontban érhető el, és 10%al csökkenti a költségeket.
-Ultraspecializáció: 50. szintű tanulás szakértelem kell hozzá hogy megjelenjen (szóval legalább egy 10. szintű akadémia a szövetségedben). Minden szintje 0,5% specializációt jelent nekünk, és eredetileg 40. szintig fejleszthető. Mikor a karaktered fertőzése eléri a 0%ot, lehetősége nyílik egy szakértelmet a maximum szint fölé is növelni 5tel. A tudás könyve relikvia egy aukciós házban szerezhető tárgy, ami megnöveli a szakértelmeid lehetséges maximumát 1el. Így, mindent összeadva 46. szintig lehet felfejleszteni az ultraspecializációt, ami összesen 23% árengedményt jelent.
-A fejlődés öve: ez a tárgy relikviakuponért vásárolható. Legerősebb változata a specializált tulajdonságod fejlesztését csökkenti 6%al.
-A(z) … pálcája (pontozott részre a hét alaptulajdonság valamelyike kerül): ugyanúgy relikviakuponért szerezhető meg, mint a fejlődés öve. Előnye, hogy további 6%al csökkenti a költségeket, hátránya pedig, hogy egy pálca csak egy tulajdonság költségeit csökkenti (több pálcád is lehet, de minden tulajdonságra csak egy).
-A fejlődés hatalma: ez egy AF (alternatív fejlődés) képesség, ami 10. szintig fejleszthető, szintjének megfelelő specializációért. Tehát legvégül +10%al olcsóbbá teszi a tulajdonságok fejlesztését. FONTOS! Elsősorban az új játékosoknak jegyezném meg, hogy ezt a lehetőséget nem ajánlom (és szerintem nem vagyok egyedül ezzel). Egyrészt nagyon drága (azt a sok ezer AF pontot más, hasznosabb dologra is elköltheted) másrészről a megaesszenciák (melyekről lejebb olvashatsz) sokkal hasznosabb megoldást jelentenek.
-Megaesszenciák: a megaesszenciák előállítása olyan hosszú leírást igényel, hogy inkább olvasd el itt a wikin a „tárgyak” menüpont alatt az „esszenciák” részt. Amit ITT tudnod kell róluk, hogy a maximálisan előállítható megaesszenciák száma 235, de az azonos nevű AF képességgel ez a szám további 230al növelhető. Illetve a relikviák menüpont alatt megvásárolható Laborfejlesztés még 50et ad hozzá. Így végül 515 megaesszencia szerezhető jelenleg. Az első 35nek más a búnusza, de található közöttük +3% specializáció. Az e feletti sorszámúak bónuszai megegyezőek, 0,1% szintenként. Tehát az igazán elvetemültek akár 51%-ra elegendő megát is összeszedhetnek.
-Felszerelés: egyes tárgyak (200. szint felett) is bónuszt adnak a specializációra. Fegyverek, páncélok, pajzsok, csizmák, és sisakok is rendelkezhetnek ezzel (jelenlegi infóim szerint 0,5-4%ot számolhatunk tárgyanként erőségtől függően). Ezeken felül epikus gyűrűkben is találhatunk akár 12-13% bónuszt is. A farsang esemény egyik jutalma, a Farsangi Kristály egy sisakba rakható fókuszkristály, ami további 2%ot ad. A relikviaforgácsért kiváltható Rubin Forgácsdarab pedig további 1%ot jelent. Minden öltözéket hozzáadva körülbelül 25%ig lehet felmenni.

Specializáció AF
Az egyik újabb fejlesztéssel bekerült a játékba a specializáció AF. Ez a 80%osra limitált specializáció felső határát tolja ki (pl 4es AF-el már 84% maximális specializációd lehet). Maximális, 15. szintjén a specializációd maximuma 95% lesz (csak a maximum növekszik, a specializációt továbbra is meg kell szerezned a fentiekben leírtak kombinálásával).

Javaslat: magasabb szinten a megaesszenciákból (51%), az alapból, és az ultraspecializációból (33% összesen), meg egy jó gyűrűből (minimum 11%os) megvan a maximális, 95%os bónusz. Ez naaagyon hosszú távú tervezést és játékot igényel, de cserébe minden más fent leírt opció elhanyagolható lesz egy idő után.

Egyébb extrák:
-hűségszilánk: 10szilánkot beválthatunk +3 ultraspec.-re, ami 8óráig érvényes. Ez további +1.5%os bónusz.
-kézikönyv: ha nincs türelmed kivárni a két specializáció közötti 30 napot, akkor ezt a (mini eseményeken szerezhető) tárgyat használva 1 nappal csökkentheted a várakozási időt. Így akár rögtön újra használhatod, ha szükséges (és ha van nálad elég kézikönyv).
-mágustorony: ennek a szövetségi épületnek minden 20. feletti szintje 0,33% árengedményt ad A MÁGIÁRA. Szóval maximumra (50, szint) építve ez az épület 10%al csökkenti a mágiafejlesztéseink költségét.
-egészséges életmód AF: minden szintje 1%ot spórol nekünk, amikor AZ EGÉSZSÉGünket fejlesszük. Maximális szintjén 10%ot. Utolsó vérig bajnoki viadalon kifejezetten hasznos a sok életpont. Ajánlom azok figyelmébe, akik viadalra kigyúrt karikat szeretnének.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License