Vadászat
vadaszat.jpg

A felszínen élő lényekre vadászhatsz, hogy kinyerd lélekenergiájukat, ezáltal a vadászat a játék első számú erőforrás-termelő lehetősége. Legfeljebb annyiszor vadászhatsz, ahány cselekvéspontod van, de egyszerre egy gombnyomással akár 20 vadászatot is indíthatsz. Mostmár ha felhasználod a Gyorsítás/gyorsabb kvíz opciót, egyszerre 50 vadászatot is indíthatsz, Hosszabb vadászat AF képességgel még 50-nel lehet növelni. A szerzett lélekenergiából fejlesztheted tulajdonságaidat és vásárolhatsz a lélekkufárnál. A vadászat általad meghatározott ideig tart, amíg vadászol, nem támadhatsz végzeturakat.

Szerzett LE

A vadászatért kapott lélekenergia sok tényezőtől függ. A tapasztalati szinted határozza meg, hogy milyen alapszintű szörnnyel találkozhatsz. A szörny alapszintjéből adódó lélekenergia egy véletlen számmal szorzódik 50% és 150% között. Majd van esély arra, hogy a szörnyből a szokásostól eltérő méretű szörny jöjjön. A szörny méretét a nevének előtagja jelzi. A méretek közül kettő lefele, három felfele módosítja a szörny lélekenergiáját. A lehetséges méret-előtagok sorrendben:

Méret-előtag LE módosítás - normál méret %-ában*
apró negatív - 60%
kisebb negatív - 80%
nagyobb pozitív - 150%
hatalmas pozitív - 200%
óriási pozitív - 300%

*A %-ok hozzávetőleges értékek.

A szörnyek méretét a szerencse tulajdonság kedvezően befolyásolja. Magas szerencsével gyakrabban találkozhatsz nagy méretű szörnyekkel.

A szerzett lélekenergia a spektrális manipuláció minden egyes szintje után egy százalékkal növekszik.

Az így meghatározott LE mennyiséghez egy fix 10%-os bónuszt ad a kvízkérdés megválaszolása. Ezen felül minden egyes kvíz medál +1% lélekenergiát jelent, ha egy vadászatnál helyesen válaszolsz a kvízkérdésre. Egy játékosnak maximum 12 kvíz medálja lehet (a kvízolimpián ezután is részt vehet, csak nem állhat a dobogóra). (Értékelendő kérdésnél rossz válasz esetén is jár 5% bónusz.)

Ősdrágakő: ha a játékosnak van ősdrágaköve, akkor az óriás szörnyek elejtésekor az automatikusan elhasználódik és +50% (VF esetén +25%) LÉ termelődik. Ha 100-nál több őskővel rendelkezik, akkor már hatalmas szörnynél is működésbe lép. Az ősdrágakő használatát a beállításoknál ki lehet kapcsolni. Ősdrágakövet ősdrágakő detektor segítségével lehet találni győztes portyák során. (2% esély van rá + AF szakival 5%-ra fel lehet tolni) Ősdrágakő detektort a Bolygó ura eseményen az első piramis 6. szintjének teljesítésével lehet szerezni. Az ősdrágakő detektor fél évig, a következő Bolygó uráig működik. (A BU alatt már nem! Tehát az esemény előtt ki kell kapcsolni az ősdrágakő használatot, hogy maradjon kavics a 6. sorban lévő "Használj el 5 ősdrágakövet" feladat teljesítéséhez.)

Szerzett TP

A vadászat során nem csak lélekenergiát, de tapasztalati pontot is kapsz. A kapott tapasztalati pont csak a szintedtől függ. A kapott TP általános képlete: $[(szint+1)*2/3]+1$.

Időtartam

A vadászat időtartama annyiszor 5 perc, ahányszor vadászol. Ezt az időtartamot csökkentheti az elementáris fúzió szakértelem, a Beholder találkozó-n megszerezhető Végzet medál (-1 mp), A végzet medálja nevű relikvia és a vadászcsizma relikvia (-30 mp).
+++Ha 1Ép-vel indulsz vadászni, és 20/50-es vadászatot indítasz; akkor átlagosan 20-30percel meghosszabodik az az időtartam, mit 15% alatt töltesz. Ez előnyös akkor, ha alapvetőn ilyen a vadászati-sémád; hisz ~5-10 percel mindig tovább maradsz 15% alatt, mint ahogy befejezesd a vadászatod. Tapasztalat alapján ez csak az 1Ép-s állapotnál mutatkozik. A többinél nincs //időhosszabítás.
by Psyho! DieuR /Ez a gyorsításnál lévő "Gyorsabb vadászat" és a Gyógyító szentély miatt lehetséges/
A minimális idő 1 perc, ezt lehet 5 mp-re levinni, relikviáktól a Vadászíj, és 4 db bronz végzetmedál segítségével.

Állatok elfogása

Vadászat közben lehetőséged van elfogni állatokat. Erről bővebben itt olvashatsz.

Kiégett őskő

Minden vadászat alkalmával 2% esélyed van arra, hogy találsz egy kiégett őskövet. Ezt az esélyt a szubtéri érzékeléssel legfeljebb 5%-ig növelheted.

TP

Minden vadászatért jár TP, amit néhány dolog módosíthat:
- Visszafogott fejlődés szakértelem csökkenti, minden szintje után 1%-kal.
- Láthatatlanság a vadászat TP-jét a kapott lélekenergiával egyetemben csökkenti, a lélekenergia sajtolásra nincs hatással

Szörnyelfogás

- Csapdakészítés szakértelem általi szörnyelfogás esélye láthatatlan vadászat esetén a felére csökken, ha pozitív a győzelem-vereség mutató.

Varázspont

A Beállítások menüpontban a prémium játékosok meg tudják adni, hogy vadászat alatt ÉP-t, vagy VP-t szeretnének gyorsabban regenerálni. Miklós hozzászólása 2009.12.22

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License