Xenó háborúk
xeno_haboruk_2.jpg

Az Ellenség által a bolygónkra hozott kártevők, a xenomorfok számukra csak annyit jelentettek, mint nekünk a csótányok. Nekünk azonban ezek a mohó, kíméletlen és közel elpusztíthatatlan teremtmények majdnem akkora gondot jelentenek, mint maga az Ellenség. Fékeveszettül szaporodnak, nem ismernek félelmet, és felzabálnak mindent. Most, hogy számuk elért egy kritikus mennyiséget, az állati intelligenciájú lények anyakirálynőik irányítása alatt szervezett hadsereggé álltak össze, és megindultak, hogy elsöpörjék az épp hogy csak bimbódzó civilizációt. A szövetségek városai mellett remeg a föld, ahogy az irtóztató méretű anyakirálynők csápjaikkal a földet szétfeszítve előbújnak a mélyből, és xenomorfok seregét öklendezik fel magukból. Meg kell állítanotok őket!

Az event fő célja, hogy az összes Xenó királynőket leverjük, melyek rászabadultak a szerverre. A királynők felosztották egymást közt a "területeket", és minden 10 szintre jut 1-1 belőlük. Az event során mindenki a saját szintjének megfelelő királynő életpontját csökkenti, ha ez meghal, akkor a magasabb szintek még élő királynőit, ha már ilyen sincs, akkor az alacsonyabb szintek királynőit. Amennyiben az event 3 hetes időtartalmú, ha ez alatt minden királynő meghalt, és minden csapda felépűl, akkor a kincsek kiosztásra kerülnek az egyéni teljesítményeknek megfelelően. (100/200/300/400 csatánként, vagy 400/800/1200/1600 építés pontonként)

Az eventen 2 módon lehet részt venni:

Mikor harcolsz a királynő ellen (Ilyenkor egy "manó modulos", azaz a te erősségedhez generált ellenfél ellen küzdesz, és amit sebzel az a sebzés megy bele az aktuális királynőbe!)

1 CSP-ből: Ilyenkor a sikeres csata után lezajlik egy "klasszikus" vadászat, ezért MINDEN bónusz ugyan úgy lezajlik/számolódik. (SPM-et is turbózni kell ennek megfelelően!)(HT is számít!) Természetesen kivételek vannak azért: Nincs nevesített mérete a xenó királynőnek, valamint nem tart magánál kiégett ősköveket!

1 PP-ből: Ilyenkor sikeres csata után alap esetben semmi nem történik. Vagyis 0 TP-t és 0 LE-t kapsz. Amennyiben van EH-d, és 15pp-s beállításon vagy, úgy 0-tól -ütéshatárig véletlenszerű, ha 30pp-s beállításon vagy, úgy veled azonos szintnek megfelelő ellenféllel történő csata LÉ-t és TP-jét kapod.

Minden 12 győztes csatád után kapsz egy apróbb jutalmat a gyógyital/csatlóskristály/varázsital/3 PP-s ital/ +5 KP ital, ciklikus sorrendű kincsekből, valamint a 400. csatát követő 200 csatában esik összesen 20 xenó kitindarab.

Ha építed a taumaturgikus csapdákat Lé-ből:

Ilyenkor a szintednek megfelelő LE-ből építheted a taumargikus csapdát. A szükséges LE kb. 3 vadászatnak megfelelő összeg. Az építésért az Építés szakértelmednek megfelelő pontot kapsz. De min. 10-et, ha az Építés szakértelmed nem nagyobb mint 10 vagy nincs kifejlesztve. Ha Turbózod az Építés szakértelmet, akkor a Turbóval növelt értéket kapod.
Az elköltött lé növeli az szerencséd (Erre ható tárgyak beleszámítanak!)/össz építésed, valamint a szövetség lélekkútját, de az átlagépítését nem!
Napi egyszer, max varázspontról Manakonstruálhatsz. Ilyenkor a Szakértelem turbózott értékének megfelelő pontot kapsz.

További tudnivalók:

 • Az event során 2 új, az eventtel kapcsolatos küldetés került be a küldisor végére, mely az ismételhető küldetések között is helyett kapott ideiglenesen:

"Arass győzelmet 50-szer xenó anyakirálynő fölött úgy, hogy CSP-t költesz rá!"
"Növelj az egészség tulajdonságodon 10 pontot!"

 • A Xenó királynő elleni PP-ből indított csatákban számolják a küldetések a kritikus találatokat is!
 • Toplisták: 3 féle toplista lesz. Legtöbb győzelem, legtöbb építés, és egy fun statisztika, legtöbb elájult állat. Minden top listában az első 10-et jelölik, az esemény végeztével őket jutalmazzák egy apró ajándékkal. Legtöbb győzelem: Xenó harcmedál (+5 kritikus ütés) Legtöbb építés: végzet medál, Legtöbb ájult állat: sajtoló medál (+1% LE léleksajtolásért)
 • Plecsni: Minden résztvevő kap egy semmit nem csináló plecsnit (feltétel legalább egy jutalom elérése)

* EH-soknál a kreatív napi kerete is csökken PP-ből indított csaták során! * Kreatív keret megszűnt Eh esetén

 • Amíg nincs felépítve egy szint csapdája, addig a hozzá tartozó királynők feltámadnak 25% életpontba!
 • Azokon a világokon, ahol fel van töltve a csapda, továbbra is lehet építeni, de csak akkor számít a statisztikába, ha még nincs meg a max jutalomhoz szükséges 1600 építés!
 • Amennyiben aktív a megfelelő szövetségi küldetés, úgy lehet találni a Xenónál anomáliákat.
 • A csp-ért történő xenó harcért jár sisakszilánk, mint ahogy az állat elfogásért is.
 • A xenó vadászat megfelelő előfeltétel a szerencsekerék forgatáshoz.
 • A xenó esemény alatt elfogott állatok beleszámítanak a Végzet Templománál kért állatelfogásokba.
 • A xenó csaták nem számítanak vadászatnak a Végzet Templomához.

Siker esetén mind csaták után, mind építés után is fel lehet venni 1-1 kincset a következők választható jutalmak közül (2x nem választhatod ugyan azt!):

 • 2 db gyűrűbe rakható fókuszkristály: +2, +4, +6, +8% lélekszívás (csak ha nincs a birtokodban az alábbi fókuszkristály!)
 • 2 db nyakláncba rakható fókuszkristály: +2, +4, +6, +8% lélekszívás (csak ha nincs a birtokodban a fenti fókuszkristály!)
 • fél évig bónusz ismételhető küldetés LE-re: 1, 2, 3, 4%
 • fél évig bónusz a kapott AF pontokra: 2, 4, 6, 8%
 • térkiforditó ital: 3, 6, 9, 12 darab (az 5. világon ezt a jutalmat nem lehet választani)
 • lélekgyémánt: szint x 50, szint x 100, szint x 150, szint x 200.
 • fertőzés csökkenés vagy növekedés: 1, 2, 3, 4% (0-ás fertőzéssel nem választható és 1% fertőzés alá NEM visz!)
 • A kufár vászon/gyapjú/selyem/bársony öve: +10, +20, +30, +40 kereskedelem fél évig (de nem visz a maximum fölé)
 • Bronz/Ezüst/Arany/Platina motivációs korbács: Állataid fél évig gyorsabban fejlődnek, 3, 6, 9, 12%-kal.
 • Bronz/Ezüst/Arany/Platina antimágikus void: Tárgyakból eredő !!! Varázslatelnyelésed fél évre megnő 5, 10, 15, 20%-kal.
 • Félelmetes bronz/ezüst/arany/platina diadém: Fél évig a portyázás során az ellenfél állatainak elnyelése lecsökken 4, 8, 12, 16%-kal.
 • 6, 12, 25, 50 Xenó kitindarab (győzelem- és építésjutalomnak is választható!)

Xenó kitindarabér vásárolható (Tárgylistában klikk rá!):

 • 2db-ért 1db csatlóskristály
 • 5db-ért 1db csatlóseledel (60. szint felett!)
 • 20db-ért 10 db csatlóskristály
 • 120db-ért a Xenó fétis, ha már van akkor választhatsz fétisszilánkot

Xenó királynőkről:
Szinttől függő életpontja van, a max épjük az event során nem változik; viszont, az általa kapott sebzésre van osztó/szorzó, attól függően, hogy időben hol tart az esemény, hány %-kon van a xenó, és milyen messziről ütik. Tehát ha első nap leverik nagyon gyorsan akkor egyre nagyobb osztót kap a sebzés, és a regenerációja is egyre nagyobb lesz. Ha viszont már közel az event vége, egyre könnyebb őket ölni és lassul a regen is. Hasonlóképp, ha már lentről 6 kategóriányi ember üti ugyanazt a xenót, akkor leosztják a sebzést. Tehát van egyfajta biztonsági szelep, ami arról gondoskodik, hogy a xenók ne haljanak túl korán de azért meg lehessen őket ölni.

Amikor ki lett végezve az utolsó királynő:
Ahogy az utolsó xenomorf anyakirálynő testét is elnyeli a taumaturgikus csapda, velőtrázó sikoly hasít végig a csatamező fölött, egészen a horizontig, szinte belesüketülsz. A xenomorf katonák a földre rogynak, agonizálva múlnak ki. Egy rövid időre a pusztulás és halál ural mindent, amerre csak a szem ellát. De aztán friss szellő keletkezik, a nap is kisüt, és a testek meglepően gyorsan oszlásnak indulnak, saját savas közegük marja szét a regenerálásra és ellenállásra többé képtelen testet. Alig tudjátok elhinni, hogy győztetek! Kezdődik az ünneplés, hordavezéred szétosztja a zsákmányból. Te is megkapod a részed.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License