Zarknod ébredése / Landragór bebörtönzése

Zarknod ébredése: 1. fázis

kristalyhegy.jpg

Furcsa változásokat érzel, amelyek benne vannak a levegőben. Valahogy mintha sötétebb lenne, nappal is, a levegő sűrűbb, nehezebb lenne… A szél ritkábban fúj, és akkor is, furcsán, részegen kavarogva. A növények gyors növekedése megtorpant, a gyakori esők ellenére sok helyen a fű kókadozik, haldoklik. Hordaprancsnokod panaszkodik, hogy valami gond lehet a lélekkúttal, az energiája sokkal lassabban töltődik a megszokottnál. Hamarosan megtudod, hogy az anomáliákat egy legendás teremtmény álmai okozzák. Ez a teremtmény valahogyan képes volt túlélni az Ellenség támadását, és messze északon, egy jéghegy mélyén alussza ezeréves álmát. Ha a lényt nem ébresztitek fel hamarosan, akkor a dolgok rosszabbra fordulhatnak…
A feladat a végzeturak összefogását igényli, méghozzá nem is akármilyen szinten. Szerte a világon megtalálhatóak az ősi tleikan civilizáció manapilonjai. E mágikus szerkezetek segítségével energiát lehet koncentrálni elképzelhetetlen távolságokra. A pilonokat lélekenergia segítségével tudod aktiválni, minél több lélekenergiát használsz fel, annál nagyobb energiát fogsz koncentrálni.

Zarknod ébredése: 2. fázis

viharkupola.jpg

A manapilonok segítéségével sikerült megolvasztani a jéghegyet, amely mélyén Zarknod ezeréves álmát alussza! A Zarknodra vigyázó energiaburok azonban továbbra is ép, ennek áttörése nem kevés energiát igényel. A korábbiakhoz hasonlóan, a manapilont most is aktiválhatod, hogy a Zarknodot védő energiaburkot meggyengítsd.

Zarknod ébredése: 3. fázis

alvodrakolder.jpg

A manapilonok energiáját most direktben arra kell használnotok, hogy Zarknod elgémberedett testét energiacsóvákkal bombázzátok, meginduljon a vérkeringés, és a hatalmas teremtmény lassan felébredjen! Ehhez nem kevés energiára lesz szükség. Az utolsó fázis végén - ha mindent jól csináltok - a hatalmas teremtmény felébred! Vajon melyik lesz az a horda, amely az ügy érdekében a legtöbbet teszi, és elnyeri jutalmát a nagyúrtól?
A pilonokat lélekenergia segítségével tudod aktiválni, minél több lélekenergiát használsz fel, annál nagyobb energiát fogsz koncentrálni. (a győztes horda tagjai közül azok kapnak jutalmat, akik legalább 30 alkalommal aktiválták a pilont)

Zarknod felébredt!

zarknod.jpg

A végzeturak hihetetlen mértékű összefogása révén sikerült felébreszteni az ősi idők leghatalmasabb teremtményét, Zarknodot! A drakolderek a sárkányok és egyéb nagyhatalmú teremtmények leszármazottjai, közülük is a legnagyobb Zarknod, aki egymaga képes megállítani az időt és dacolni az univerzummal. Most, hogy felébresztettétek, véget értek az anomáliák, amelyeket Zarknod rossz álmai okoztak. A nagyúr elégedetten látja, hogy a bolygóról az Ellenség eltakarodott, de az okozott pusztulás elszomorítja. Talán segítséget kérhettek tőle… legalábbis fajotok leghatalmasabbjai idővel talán kapcsolatba léphetnek vele (ld. Legenda). Zarknod eljövetele mindenképpen egyfajta megtisztulást hozott a világnak, amiből leginkább azok részesednek, akik kivették részüket a felébresztéséből.

A 3. világon szept. 10-én, az 1. világon 12-én fejeződött be a Zarknod ébredése esemény 3. fázisa. A V2-őn pedig ma, 2009.09.15-én sikerült felébreszteni. A játékosok jutalmul tulajdonságnövekedést kaptak (az elköltött LE és a leölt manók függvényében), valamint szerencse növekedést, kiégett őskövet és lehetőséget a fertőzés csökkentésére (A -5% fertőzés jutalom maximum 5%-ig csökkenthette a fertőzést!). A világok győztes hordáinak tagjai pedig megkapták Zarknod medálját.

Részletesebben:

A győztes horda azon tagjai, akik ebben részt vettek, és legalább 30 alkalommal aktiválták a pilont, egy Zarknod medálját (-1 mp a vadászat idejére) és 10 aranydukátot fognak kapni jutalmul! Ugyanezt a díjat megkapják azok is, akik a két toplista első tíz helyén végeztek.

Manapilon aktiválása

Az aktiválás költsége minimum szint*50 LE. A legközelebbi manapilon felkeresése 2 cselekvéspontba kerül.
Az esemény időtartama alatt a lélekkutak fele sebességgel töltődnek. Ha belépsz a játékba, és az elmúlt 24 órában nem aktiváltad a pilont, akkor a varázspontod fele sebességgel regenerál.

A manóknál megszerezhető relikviák

Név Típus Megjegyzés
transzcendális fókusz relikvia A transzcendális projekció szakértelmed hatékonysága 50%-kal megnő
Mágiaelnyelő relikvia Varázslat elnyelésedet növeli, szintedtől függő mértékben (pl: 72. szinten +108 varázslat elnyelést ad)
Portyagömb relikvia Eggyel több alkalommal portyázhatsz egymás után anélkül, hogy hátrányod származna belőle

A manók

A 3. fázistól csak zombik jönnek, és rendelkeznek lélekszívással.

Látondi Zan
Alzanni Mátka
Táncos Vozálk
Zanti Rumivác
Viskóti Dán
Rozsliszk Szintúr
Rabi Vastitán
Moróki Thils

Zombik:

Rabi csontváz
Vozálk zombi
Látondi Zan 2
Alzanni Mátka 2
Zanti Rumivác 2
Viskóti hulla
Rozsliszk Szintúr 2
Moróki Thils 2

Landragór bebörtönzése

Landragór bebörtönzése: 1. fázis

sarkanymagia.jpg

Zsigereid mélyén érzed: valami változik a világban. Hideg szelek fújnak, bőröd gyakran bizsereg, mintha láthatatlan, kutakodó csápok érintenék meg. Olyan érzésed van, mintha ez összefüggésben lenne Zarknoddal… Hordaparancsnokodat kérdezed erről. Ő elmondja, hogy azt hallotta, a drakolder úr a világok között utazik, hogy meggyőződjön róla: az Ellenség nem tér vissza többé Ghallára. Amit érzel, az Landragór jelenléte. A fékezhetetlen óriássárkányt saját apja, Zarknod zárta egy földalatti börtönbe még az Ellenség érkezése előtt, büntetésképp bűneiért: Landragórt annak idején a föld átkának hívták, a régi világ egyik leggyűlöltebb és leghatalmasabb gonosztevője volt. Zarknod szendergése alatt azonban a börtön meggyengült, és amikor a drakolder elhagyta ezt a világot, Landragór végre ki tudott szabadulni. Az óriássárkány mostanra már óriási pusztítást végzett északon, és egyre közeledik a végzeturak itteni településeihez. A megoldás kézenfekvő: ha a pylonok energiáját fel lehetett használni egy óriási mágikus börtön feltörésére, akkor talán a fenntartására is alkalmasak lehetnek… Társaid már hozzáláttak, úgyhogy te se késlekedj: fókuszálj lélekenergiát a pylonokon keresztül, kezdjetek el egy energiabörtönt építeni! De vigyázz: Landragór okos, tisztában van a veszéllyel, ezért előreküldte drakónait, hogy a pylonokat őrizzék. Öld meg őket, vedd el lélekenergiájukat, és használd azt is a pylon töltésére! Tíz napotok van, hogy egy kellőképpen erős börtönt építsetek, utána Landragór megérkezik…

Landragór bebörtönzése: 2. fázis

landragor.jpg

A börtön már elég erős! Épp jókor fejeztétek be, mert megérkezett Landragór. A hegyméretű sárkány félelmet ébreszt mindenkinek a szívében, a bolygó leghatalmasabb lényei is egyszerű zsákmányállatok számára. A pylonok energiáját együttesen kell fókuszálnotok, és bombázni az irtózatos lény testét, és belekényszeríteni a börtönbe! Mindössze tíz napotok van, hogy támadásaitokkal felőröljétek a lény védelmét, és a börtönbe kényszerítsétek, ha ennyi idő alatt nem sikerül, megsemmisíti táboraitokat!

Landragór bebörtönzése: 3. fázis

lavasarkany.jpg

Landragór ezer sebből vérzik, szárnyait szétszaggatták a pylonok energiacsapásai, a mágikus börtön rabjaként dühöng. Apja öröksége azonban mérhetetlen erővel ruházta csak fel. A börtönt, Landragór elméjével dacolva, le kell zárnotok, különben csak idő kérdése, és Landragór sebei regenerálódnak, és kiszabadul - még egy lehetőségetek ezután nem lesz! A pylonok energiájának fókuszálásával a börtön falait összehegeszthetitek, és az egészet a sziklák alá temethetitek, ahol az óriássárkány raboskodhat az idők végezetéig, büntetésképp tetteiért. Fókuszálj annyi energiát, amennyit csak tudsz! A börtön lezárására tíz napotok van, ha ennyi idő alatt nem sikerül elég energiát fókuszálni, akkor végetek van… (a győztes horda tagjai közül azok kapnak jutalmat, akik legalább 30 alkalommal aktiválták a pilont)

Landragórt bebörtönöztétek!

apokolszeme.jpg

A Landragórt fogva tartó börtön utolsó rése is bezárul, összeforr. A mágikus erőteret, a dühöngve sikoltozó Landragórral együtt elnyeli a föld, hegy méretű sziklák temetik be… A világra csend telepszik, a bőrödet érő kellemetlen bizsergés elmúlik. Vége! Győztetek! Egyhetes ünneplés veszi kezdetét… Az ünnepség végére váratlan látogatót kaptok. A holdakat és a csillagokat hatalmas árnyék takarja el. Mindenki tudja: Zarknod érkezett vissza. Hangját az elmétekben halljátok.
- Landragór, gyermekem, vérem szégyenfoltja! Amíg távol voltam, megpróbáltad újra elpusztítani a világot… A börtönödet most megerősítem, soha többé nem fogsz tudni ártani senkinek. Nektek köszönöm, hogy ismételten helyt álltatok!
Jóleső érzés fut végig rajtad. Zarknod megjutalmaz mindenkit, aki részt vett a Landragór elleni harcban…

Az esemény menete

Az esemény 2010 Szeptember 9.-én került meghirdetésre majd 14.-én 10 órakor kezdődött el. 3 fázisból állt, minden fázis fix ideig, 10 napig tartott. Jelenleg az egyes fázisok 1 hétig tartanak. A fázisok határozták meg mely relikviákat találhatják meg bizonyos -pontosan nem ismert- eséllyel a végzeturak egy drakón legyőzése után. Az esemény során amennyiben a karakter az adott napon nem aktivált pilont, úgy állatainak morálja a normálishoz képest kétszer akkora mértékben csökkent adott idő alatt.

Az esemény során a Zarknod ébredése eseményhez hasonlóan Manapilon aktiválására volt szükség, a sikeres aktiváláshoz pedig egy drakónnal kellett megküzdeni. A drakónok szintje a karakterénél több szinttel magasabb volt, karakterenként változó mértékben. A drakónok elleni harcban számított a több portya után levonásra kerülő százalék.
A Manapilon aktiválásának költsége (szinted*50 LE) +2 CSP.
Hol kell aktiválni?
Az event ikon aktívvá válik, ott lesz egy "aktiválom a manapilont xx LE-ért" gomb.

A Zarknod eseményhez hasonlóan az első néhány nap során a láthatatlanság során aktivált manapilonért kapott Tapasztalati pont (mely alapvetően 2 csp-nek megfelelő volt) a kapott lélekenergiával egyetemben feleződött, ezt azonban -mivel a tervezésnek nem felelt meg- a játékvezetés megváltoztatta. Így a továbbiakban láthatatlanul is ugyanannyi tapasztalati pont és lélekenergia járt mint nem láthatatlanul. Ezt a visszafogott fejlődés szakértelem felére csökkenthette.
Az esemény során kijelzésre került az effektív töltés, a töltés, a leölt drakonók fajtája és száma, a hordák töltése, két egyéni toplista effektív töltés és leölt drakónok alapján illetve az, hogy az esemény hány napja tart.

A csata kezdete: Felkeresed a legközelebbi manapilont (szinted * 50 LE) + 2 CSP árán. A helyet egy sárkányfatty őrzi!
Azután rögtön jön a csata a sárkánnyal, amiért 2 vadászatnyi TP-t és valamennyi LE-t is kapsz. Minden sárkányból van esélyed a relikviákra (ami minél több sárkányt ölsz meg, fokozatosan nő) valamint apróbb dolgokra, dukátital (fázisonként 20db-t), gyógyital, manaital, térkapus ékszerek (csak az utolsó fázisban)
A csata során állatot elfogni nem lehet, de a sajtolás szimuláció működik - esszenciákat találhatsz.
Dukátitalok (csak Landragor után használhatod fel):
- első fázis: sárga - 1 aranydukát
- második fázis: kék - 2 aranydukát
- harmadik fázis: vörös - 3 aranydukát

A sárkányfattyak

Gyémánt drakón
Smaragd drakón
Arany drakón
Fekete drakón
Rubin drakón
Zafír drakón
Fehér drakón
Bíbor drakón

Az esemény során megszerezhető relikviák

Az esemény első fázisában az első kettő, a másodikban az első négy (azaz további kettő), az utolsó fázisban mind az 6 relikvia megszerezhetővé vált.

Név Típus Megjegyzés
Féléves aukciós bérlet relikvia Térkapus gyűrűidért, nyakláncaidért 2011.03.12-ig(a megszerzés időpontjától számított fél évig) kétszeres árat kapsz az aukciós házban (más bérlettel nem adódik össze)
transzcendentális fókusz relikvia A transzcendentális projekció szakértelmed hatékonysága 50%-kal megnő
Mágiaelnyelő relikvia Varázslat elnyelésedet növeli, szintedtől függő mértékben (pl: 72. szinten +108 varázslat elnyelést ad)
A fáradhatatlanság medálja relikvia Eggyel több alkalommal portyázhatsz egymás után anélkül, hogy hátrányod származna belőle (portyagömbbel összeadódik)
Epikus kincsesláda relikvia Felhasználáskor választhatsz egy epikus kincset, aminek szintje a legutoljára leölt entitánstól függ. 3. fázisban nem használható a tárgy.(Azaz csak egyet lehet belőle szerezni 1 event alatt.)
Féléves bölcsesség kötet] relikvia Vadászatkor 10%-kal több AF pontot kapsz. Ha nem vagy még 60. szintű akkor 2%-kal több LE-t.

Azok, akik rendelkeztek Aukciós bérlettel, korlátozott ideig használható Lélekkút katalizátor relikviát kaptak jutalmul.
Az epikus kincsesláda helyett 30 relikviaforgács esik.
Akinek meg vannak már a végleges relikviák:
1. fázis: féléves aukciós bérlet + 2 relikviakupon
2. fázis: féléves bölcsesség kötet + 10 smaragd szelence
3. fázis: 30 relikviaforgács + 1 fétisszilánk

Jutalmazás

Az esemény során lehetőség volt a fenti relikviák megszerzésére. Mivel azonban a féléves aukciós bérlet alacsony szintű karaktereknek nem túl hasznos, ezért lehetővé tették, hogy a 24-nél alacsonyabb szintű karakterek ezt a tárgyat a lélekkufárnál 1650 lélekgyémántért eladhassák, majd 1600 lélekgyémántból megvehessék Landragór egy csizmáját.

A pilonba tölthetsz be a minimum-on felül is LE-t, amit később a tulajdonságaidra leosztva az event végén (elvileg valamekkora bónusszal együtt) visszakapsz.
A event során betöltött LE kiszámítható a következő képlettel: Effektív töltés*szinted=Betöltött LE.
Elköltött CSP-ből kiszámolják, vadászattal mennyit szereztél volna, ehhez hozzáadják a beletolt LE-t és az összeget megtoldja 15-20-25%-kal (nincs pontos infó) és szétosztják a tulajdonságaid között (kivéve szerencse).
Mindenféle számításnál figyelembe veszi a szakértelmeid, megaesszenciáid, AF képességeid, relikviáid, amelyek az adott tevékenységre hatnak (vadászatra, tulajdonságfejlesztésre), illetve a tulajdonságaidat úgy fejleszti, mintha éppen specializált lenne.

Ha specializációt fejlesztesz, akkor csak abban az esetben számolja újra a program a jutalmat, ha előtte tulajdonságot növelsz, vagy kiválasztasz egy tulajdonságot amelyet nem szeretnél növelni.

Az időleges bónuszt adó dolgokat (pl esszencia, ultraesszencia, különleges esszencia, HT), nem veszi figyelembe.
Az event végén kapott leosztandó LE összeget az event lezártakor számolja ki egyszer a rendszer, de a várható jutalmat minden esetben újraszámolja amikor valamelyik tulajdonságodon növelsz! (Így lehet az event vége után, de még a köv. szintlépés előtt szerzett tulajdonság fejlesztő hatásokat esetlegesen érvényesíteni a jutalomban!)
Ezen felül a jutalom részét képzi max 5 szerencse növekedés (A leölt ellenfelek számától függ!), és választható 5% fertőzés csökkenés. (A -5% fertőzés jutalom maximum 3%-ig csökkenthette a fertőzést!), illetve az aktivitásod függvényében kiégett őskő.
Az esemény során naponta (eseménylap) egyszer ki tudod számíttatni, hogy az eddigi teljesítményed alapján mekkora jutalomra számíthatsz.
Egy tulajdonságodat kiválaszthatsz amelyiket nem szeretnéd a növekedést megkapni, ezt naponta 1x megváltoztathatod.

Az esemény során két egyéni toplistán fél órás frissüléssel követni lehetett kik ölték le az adott világon a legtöbb drakónt, illetve kik rendelkeztek a legnagyobb effektív töltéssel. Az effektív töltés az adott karakter által elköltött lélekenergiát jelezte a szintje arányában (más szóval azzal elosztva). A fázisokat a végén, egyben értékelték, a fázisok között azonban a karakterek továbbvittek az eredményeiket. Azok akik az esemény végén a két toplista első 10 helyének valamelyikén végeztek, Landragór medálját kapták jutalmul.

Az esemény végén azon hordába tartozók akik a legtöbbet töltötték összesen a manapilonokba ugyancsak Landragór medálját kaptak jutalmul. A horda töltés számítása egy változó alapján történt, azaz a karakterek által felhasznált Lélekenergiának csak egy része számított bele az összesített horda töltésbe. A szorzók számítása a Zarknod ébredése eseményhez képest változott, nem az aktív játékosok számát, hanem az aktív játékosok szintösszegét vette alapul, és ezt az esemény során folyamatosan updatelték.
Amennyiben valaki az esemény során hordát váltott az esemény során elért korábbi eredményei nullázódtak.

Hordaváltás event során!

Hordaváltás esetén minden statisztika elmentésre kerül, és nullázódik, visszaváltáskor az elmentett statisztikától folytatod! Az új hordában gyűjtheted előröl a statisztikát és ennek alapján leszel a toplistákon jelen, valamint ez alapján számít hogy a győztes hordába valónak számítasz-e majd. Természetesen végelszámolásnál az összes hordádban betöltött LE és CSP összege alapján kapod majd a jutalmadat!

Végzet Temploma küldetések az event során:

- a pilon aktiválása beleszámít a vadássz 50 egyetlen nap feladatba
- a pilon aktiválása közben szerzett esszencia beleszámít a szerezz x esszenciát sajtolással feladatba

Feladatok

- a pilon aktiválása beleszámít a szintküldetések (feladatok) vadászós feladatába az elköltött CSP-nek megfelelő számban.

Szövetségi küldetés:

- a pilon aktiválása során találhatsz szinguláris anomáliát. Forrás: http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,387.2340#hsz2357
- a vadászós küldetésbe beleszámít a pilon aktiválása az elköltött CSP - vel arányosan

Források a Landragór Bebörtönzése elnevezésű eseményhez:
Miklós hozzászólása 2010.09.09
Miklós hozzászólása 2010.09.15
Miklós hozzászólása 2010.09.16
Miklós hozzászólása 2010.09.22

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License